A puffadás és a gyomorbántalmak egyik legjobb természetes ellenszere!

Időnként ha túl sokat eszünk ránk tör a puffadás. Ez akkor is előfordulhat, ha szénsavas üdítőket iszunk, vagy ha túl gyorsan eszünk és ezáltal sok levegő kerül az emésztőrendszerünkbe. A puffadás nem más, mint az emésztőrendszerbe került túl sok levegőnek, vagy gázoknak a következménye. Ha nehéz, úgymond “szeles” ételeket fogyasztunk, mint a bab, vagy a hagyma akkor is jelentkezhet a kellemetlen érzés.

A puffadás kezelése:

  • Egy bögre forró vizet öntsünk rá 2 teáskanál köménymagra és hagyjuk állni 10 percen át és szűrjük le. Amikor langyosra hűlt, kortyolgassuk el lassan. Cukor nélkül igyuk meg. A kömény elősegíti a gázok kiürülését, ezért rövid időn belül érzékelhető lesz a hatása.
  • Ha a puffadás, telítettségérzet gyakran jelentkezik, minden reggel fogyasszunk el egy bögre köményteát.

A kömény jótékony hatással van a bélrendszerre, mivel fertőtlenítő hatású. Gyomorpanaszok és görcsök esetén is ajánlott a fogyasztása. Ha úgy érezzük, hogy túl sokat ettünk, vagy nehéz ételt fogyasztottunk, kortyolgassunk el egy bögrényit ebből a csodaszerből. Menstruációs görcsök esetén is jól alkalmazható, a hatása már rövid időn belül érezhetővé válik.

A köményteát hasfájós kisgyermekeknek is ajánlják. Ha már elkezdődött a hozzátáplálás, kis mennyiségű köményteát adhatunk a babának is, mivel ettől beindul a bélmozgás és így a baba pocakja megkönnyebbül. Számtalan teakeveréket kaphatunk a boltokban, amelyeket hasfájós babáknak ajánlanak, ezek általában mind köményt tartalmaznak. Kérjük ki a gyermekorvos véleményét, mielőtt bármilyen gyógyteát adnánk a gyermeknek!