A sebész, aki 37.000 ajakhasadékkal született gyereket műtött meg ingyen – Vissza akarja adni nekik a mosolyukat

Dr. Subodh Kumar Singh sebészprofesszor alapítványokkal együttműködve gyerekek tízezreinek segít világszerte. Hogy miért? Erre ő maga adja meg a választ: „Minden egyes gyerekben, aki ajak- és szájpadlás hasadékkal jön el hozzám, a kis Subodh-t látom, aki 13 éves volt, és elveszítette az édesapját.”

A The New Indian Express információi szerint Kumar Singh sebészprofesszor eddig mintegy 25 ezer családon tudott segíteni, mégpedig 37 ezer ingyenes ajak- és szájpadhasadék műtéttel.

Kumar doktor segítségnyújtási hivatása azonban nem új keletű. Az orvos mindig is arra vállalkozott, hogy másokon segítsen, és gyakorlatilag már főiskolás hallgatóként arra törekedett, hogy a legsebezhetőbb lakosság segítségére lehessen.

Mindenkin segít

Az orvos elmesélte, hogyan veszítette el édesapját 13 évesen, és hogyan élt családja rendkívüli szegénységben. Elmondása szerint a szülei “tanították arra, hogy a szegényeket szolgálja és erkölcsös életet éljen. Úgy érzem, hogy Isten az én esetemben plasztikai sebészt és nem üzletembert teremtett, a célja pedig az volt, hogy egy isteni ügyet szolgáljak.”

A család anyagi nehézségei ellenére Kumar főiskolán tanulhatott, és orvos vált belőle. Első műtéte után határozta el, hogy gyerekeken fog segíteni.

A sebész és páciensei

Az ajakhasadékra szakosodott, ennek köszönhetően több ezer gyermeket kezelt ezzel a születési rendellenességgel, segített visszaadni a gyerekek mosolyát.

Megalapította a GS Memorial Plasztikai Sebészeti Kórházat is, hogy elérhetőbbé tegye a műtéteket azok számára, akik nem engedhették meg maguknak a beavatkozást. Ezen túlmenően olyan alapítványokkal társult, mint például a Smile Train, akik olyan gyermekek speciális eseteit kezelik, akiknek korrekciós műtétre van szükségük az ajkukon és a szájpadlásukon.

A sebész, az alapítványok közreműködése révén több ezer gyermek életét tudta megváltoztatni. Emellett 6 ezer égési sérülést helyreállító műtétet tervez ingyenesen elvégezni.

Mosolyt csal páciensei arcára

“Minden hozzám forduló beteg, problémás gyerekben elképzeltem azt a kis Subodh-t, aki mindössze 13 évesen veszítette el édesapját” – mondta az orvos. Forrás