A szegény nő egy régi babakocsit vesz a babájának, és egy borítékot talál benne

Kerry Donavan a nevelőszülőknél ismerkedett meg férjével, Tylerrel. Mindketten fiatalon árvák voltak, és egymás részei lettek. A középiskola után rögtön összeházasodtak, és úgy tűnt, hogy elindultak a boldog közös élet felé.

Öt évvel később Tylernek jó állása volt egy építőipari cégnél, mint felügyelő, jó egészségbiztosítással és elfogadható fizetéssel, ezért úgy döntöttek, hogy itt az ideje családot alapítani.

Kerry örömére hamarosan terhes lett, és az élet tökéletesnek tűnt a boldog pár számára, egészen addig, amíg Tylert nem érte egy szörnyű munkahelyi baleset. Leesett a harmadik emeletről, és súlyosan megsérült a háta.

Kerry, aki a terhessége hetedik hónapjában feladta titkárnői állását, otthon volt, amikor megkapta a telefonhívást, amelyben közölték vele, hogy férje súlyosan megsérült.

Odarohant a kórházba, és a szorongása akkora volt, hogy hetekkel a szülés időpontja előtt megindult a szülés. Élete legboldogabb pillanata egyben a legrosszabb is volt.

Órákkal azután, hogy a kis Leila megszületett, az orvosok közölték Kerryvel, hogy Tyler soha többé nem fog járni. Amikor Tyler hat hónappal később elhagyta a kórházat, kerekesszékben ült.

A biztosító fizetett némi ellátást, Tyler pedig rokkantsági nyugdíjat kapott, de a pénz szűkös volt, különösen, hogy egy pici baba is volt a családban. Kerry úgy döntött, hogy visszamegy dolgozni, Tyler pedig eltökélte, hogy ő fog gondoskodni a babáról.

Kerry egy forgalmas étkezdében talált munkát, és gyakran kellett éjszakai műszakban dolgoznia. Szerencsére az egyik kollégája, Ms. Higgs jó barátja lett. Higgs asszony a hatvanas évei elején járt, és mosolygós, vidám nő volt.

Higgs asszony gyakran csatlakozott Kerry családjához vasárnapi ebédre otthonukban. Egy vasárnap Kerry bevallotta, hogy egy babakocsira spórolt Leila számára.

“Szeretnék venni egy babakocsit, de olyan drágák” – mondta Kerry Mrs. Higgsnek. “Több száz dollár!”

“Csak ha vadonatúj!” – mondta Mrs. Higgs. “Az egyik barátom lánya a bolhapiacon vett egy gyönyörű babakocsit 50 dollárért.”

“Tényleg?” – kérdezte Kerry reménykedve.

A kedvesség néha rejtett kézzel történik.

“Igen – mondta Mrs. Higggs. “A babakocsik drágák, és a gyerekek csak egy-két évig használják őket, ezért az emberek eladják őket. Tudod mit, jövő héten elviszlek a bolhapiacra!”

A következő hétvégén Kerry és Mrs. Higgs együtt elmentek a bolhapiacra, és valóban, ott volt egy szép régi babakocsi! Mrs. Higgs alaposan megvizsgálta kívül-belül, és elégedetten nyilatkozott, hogy jó állapotban van.

Kerry kifizette a babakocsit, és boldogan gurította haza. A babakocsit kívül-belül megtisztította, de amikor kihúzta az üléspárnákat, hogy kimossa őket, egy borítékot talált alatta.

A babakocsi rendbetétele közben Kerry félretette a borítékot, és három napba telt, mire újra eszébe jutott. Kerry éppen az íróasztalát rendezte, amikor rábukkant a borítékra.

Megfordította és kinyitotta. Egyetlen papírlap volt benne. Ez állt rajta: “Ha ezt olvasod, akkor valószínűleg te is fiatal anya vagy, mint én voltam, és én már halott vagyok. Remélem, hogy tudok valami pozitív változást hozni az életedbe. Menj el a Harmadik sugárút 8-as házához, és nézz be a tölgyfa alá”.

Másnap Kerry elment az üzenetben szereplő címre, és egy régi, elhagyatott házat talált, a kertben pedig egy hatalmas, öreg tölgyfát, amelynek árnyékában egy fehér kő állt.

Lehet, hogy itt elásott kincs van? Kerry egy kicsit zavarba jött, hogy elhiggye, de izgatott volt, mint egy gyerek karácsony reggelén. Másnap visszament egy ásóval, és ásni kezdett a tölgy alatt.

Napokig ásott abban az udvarban, de nem talált semmit. Kerry már feladni készült, amikor a szekrényében talált egy cetlit: “Nem szabad ásnod. Amit keresel, az ott van a tölgy alatt, szem előtt”.

Kerry zihált. A titokzatos üzenet ugyanazzal a kézírással volt írva, mint a babakocsiban lévő üzenet! Aznap délután visszasietett, és még egyszer megnézte a követ a tölgy alatt.

Minél közelebbről nézte, annál inkább úgy tűnt, hogy beton és nem kő. Kerry felkapta az ásóját, és keményen rácsapott a “kőre”. Megrepedt, de nem tört el, ezért Kerry újra és újra ráütött.

Végül a “kő” összetört. A belsejében egy kis fém páncélszekrény volt, a zárban egy kulccsal. A dobozban Kerry nagy örömmel talált több vastag köteg készpénzt és egy vagyonnyi ékszernek tűnő ékszert.

A kincsek tetején egy újabb cetli volt: “Kedvesem, az élet szerelmet és gazdagságot hozott nekem, de amire a legjobban vágytam, az egy gyermek volt. A férjemmel sok éven át próbálkoztunk, hogy gyermekünk legyen, aztán végül Isten egy gyönyörű lányt adott nekünk.

“Sajnos nem sokáig volt a miénk. A gyönyörű lányunk fiatalon meghalt, és a férjem nem élte túl a vesztét. Egyidős lenne most volna veled, és remélem, olyan lenne, mint te. Légy boldog drágám.”

Kerry sietett haza Tylerhez, miközben egy gyötrő gyanú motoszkált az elméje mélyén. Csak egyetlen ember lehetett a jótevőjük! Ki másnak volt hozzáférése a babakocsihoz ÉS a szekrényéhez?

De amikor megérkezett a munkahelyére, alig várta, hogy szembesítse a barátnőjét, és kifejezze háláját, felfedezte, hogy Mrs. Higgs eltűnt. Az étterem vezetője szerint Mrs. Higgs hirtelen távozott, és azt mondta neki, hogy egy montanai farmra költözik.

Meghagyta a címét, és Kerry látta, hogy a kézírás megegyezik a jótevőjével! Kerry most már biztos volt benne, hogy Mrs. Higgs csúsztatta az üzenetet a babakocsiba, és megszakadt a szíve, hogy elveszítette a barátját.

Kerry és Tyler leültek együtt, és kitaláltak egy tervet. A pénzből és az ékszerekből Kerry és Tyler vettek maguknak egy szép kis házat, egy plusz szobával és egy különleges autóval, amit Tyler vezethetett, aztán elutaztak Montanába.

Mrs. Higgs megdöbbent, amikor látta, hogy behajtanak, de mosolygott, amikor Kerry átkarolta. “Te voltál az!” – kiáltotta Kerry, átölelve Mrs. Higgs-t. “Mindvégig te voltál az! Kérem, nem akarlak elveszíteni, drága Mrs. Higgs!”

Kerry és Tyler meghívta Mrs. Higgs-t, hogy jöjjön vissza a városba, és költözzön hozzájuk. “Szeretlek, Mrs. Higgs, és miután elmentél, rájöttem, mennyire. Nem akarsz visszajönni velünk?”

Kerry azt mondta: “Tudom, hogy nem vehetem át a lányod helyét, de Tylernek és nekem szükségünk van egy anyára, Leilának pedig egy nagymamára. Reméltük, hogy elvállalod a ‘munkát’…”

Mrs. Higgs könnyes szemmel fogadta el. Hosszú évek óta először ígérkezett kalandosnak az élet, és végül osztozott abban a boldogságban, amelynek megteremtésében ő is segédkezett.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • A kedvességet néha rejtett kéz teszi. Higgs segíteni akart Kerrynek, ezért kitalált egy kincsvadászatot, hogy titokban tarthassa kilétét.
  • Családnak lenni a szeretetről szól, nem a biológiáról. Kerry, Tyler, Leila és Mrs. Higgs igazi családdá váltak, akiket a szeretet és a kedvesség kötelékei egyesítettek.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Talán feldobja a napjukat és inspirálja őket.

Bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.