A szerelem receptjének 4 összetevője

A szakértők úgy vélik, ahhoz, hogy mélyen bele tudjunk szeretni valakibe, nem elég a fizikai vonzerő és a közös tulajdonságok. Olyan faktoroknak is meg kell lenniük, melyekre nem is gondolnánk.

Lássuk, mely szempontok játszanak szerepet a szerelembe esés folyamatában, hogy abból egy hosszútávú kapcsolat alakulhasson ki.

1. Közös családi háttér és hasonló neveltetés

Biztos sokunk olvasott már olyan szerelmes regényt, amiben a főhős egy nála sokkal alacsonyabb rangú személybe szeret bele. Nos, az ilyen filmes, lehetetlen viszonyok a való világban is ritkán működnek. A szakértők szerint, ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat a választottunk mellett, annak hasonlónak kell lennie az anyagi hátterének és az értékrendjének, amit a szülei neveltek bele.

2. Fizikai tulajdonságok

Bármennyire is próbáljuk tagadni, de egy kicsit mindannyian a külsőből indulunk ki. Hiába olyan szép mese A szépség és a szörnyeteg, a valóságban sajnos nagyon ritka, hogy beleszeressünk egy olyan személybe, akihez fizikailag nem vonzódunk. Bármennyire is nemes belső tulajdonságai lehetnek annak a személynek, ha taszító a megjelenése, nem leszünk képesek vonzódni. Ezenkívül a szakértők szerint, általában olyan személy lesz az esetünk, aki valamilyen szempontból hasonlít az ellentétes nemű szülőnkhöz.

3. A szülők, barátok véleménye

Egy szerelem kezdetén döntő fontosságú lehet, hogy a hozzánk közel álló szeretteink helyeseljék, vagy úgymond beleegyezzenek a kapcsolatba. Bármennyire is szerethetünk valakit, ha az anyukánk vagy apukánk nem jön ki vele, illetve nem kedveli meg azt a személyt, az hosszútávon súlyos károkat fog okozni a kapcsolatban. Egyrészről vagy a szülőkkel, barátokkal romolhat meg emiatt a viszony, vagy a párunkkal fogunk csúnyán összeveszni. Egy felmérés szerint, melyben 103 házaspárral készítettek felmérést a válásuk okáról, 72%-ban az anyóssal való rossz viszony vetett véget a házasságnak.

4. Titokzatosság

A szerelem receptjének talán legmegfoghatatlanabb összetevője nem más, minthogy érezzünk a másikban valamiféle sejtelmességet. Kutatások bebizonyították, hogy azok a férfiak, akik titokzatosnak látták a szeretett nőt, sokkal tovább érezték a szerelem érzését, mint azok, akik túl gyorsan kiismerték a párjukat. Ez nem azt jelenti, hogy bármit rejtegetnünk kéne a társunk elől, de nem kell mindig, mindenről beszámolni. Az sem árt, ha akad még egy-két titok a tarsolyunkban, persze csak addig, amíg ezzel nem sértjük meg a párunk.