A szomszédasszonyom esküszik rá: így hozta rendbe az egészségét

Köztudottan a fokhagyma nagyon erős, természetes antibiotikum hatással rendelkező konyhakerti növény. Fogyasztása esetén, még 24 óra elteltével is aktív módon befolyásolja szervezetünk működését. Nagymértékben segíti a krónikus betegségek gyógyítását és javítja az egyes belső szervek működését.

A fokhagymát az egyik legerősebb méregtelenítőként tartják számon. Megszabadít a parazitáktól, a bélférgektől, és olyan betegségek megelőzésében játszik közre, mint a tífusz, a diabétesz, a depresszió és egyes rákos betegségek.

Hogyan fogyasszuk a fokhagymát?

A fokhagymát érdemes sülve fogyasztani, mert ebben az esetben veszít kellemetlen illatából, de ugyanakkor megtartja gyógyító hatásait és a szervezet teljes mértékben képes a feldolgozására.

Igyekezzünk tehát 2-3 naponta fogyasztani belőle, meglepődve tapasztalhatjuk majd jótékony hatásait. Legismertebb gyógyhatása a koleszterinszint csökkentése, emellett kitisztítja az artériákat és csökkenti a magas vérnyomást.

Sült formában is magas tápértékkel rendelkezik és képes javítani a krónikus fáradtság tüneteit és a gyenge immunrendszert. Segít a szervezet méregtelenítésében, és ez a tulajdonsága jól használható fogyókúra esetén is.

Egyél meg 6 sült fokhagymát – ez történik a szervezetedben 24 óra alatt

1 óra – A fokhagymát emészteni kezdi a gyomor, és a szervezet számára hasznos tápanyaggá változik.

2-4 óra – Kezdi megsemmisíteni a szervezetben található szabadgyököket, felvéve a harcot a rákos sejtekkel.

4-6 óra – Javítja az anyagcserét és kiüríti a felesleges vizet a szervezetből.

6-7 óra – Kifejti antibakteriális hatásáét.

8-10 óra – Megelőzi a sejtek oxidációs folyamatát

10-24 óra – Eltávolítja a szervezetből a méreganyagokat és a baktériumokat, ugyanakkor kiváló, tonizáló, köptető és görcsoldó szer.

Mindezekért az áldásos tulajdonságokért, igyekezzünk a fokhagymát minél többet használni az ételeink elkészítése során.