A vastagbél méregtelenítése természetes gyógymódokkal lehetséges

Vegyük például a mézet! A méz egy csodálatos dolog, amelyet számos kezeléshez ajánlanak. Gyógyítja az influenzát és a megfázást, de alkalmas a vastagbél méreganyagoktól való megtisztítására is. A vastagbél felszívja a vizet és az elektrolitokat az ételből, és székletté alakítja, majd kiöblíti. Ha azonban a vastagbél mozgása lassúvá válik, a vastagbél irritációja kezdődik, ami a legrosszabb esetben rákhoz vezethet.

A vastagbél naponta két-három liter vizet vesz fel, és természetes gyógymódokkal megtisztítható az ételmaradéktól. Az irritált vastagbél fő jelei a székrekedés, a súlyos fejfájás és a mellkasi égő érzés (gasztro-oesophageális reflux).

Recept a méregtelenítéshez

Szükséges összetevők:

  • egy pohár víz;
  • Egy evőkanál természetes méz;
  • evőkanálnyi lenmag;
  • zöld alma.

Hámozza meg az almát, és tegye a többi hozzávalóval együtt egy turmixgépbe. A keletkező pép az egész gyomor-bélrendszert gyógyítja, nem csak a vastagbelet. Ezt a gyógymódot hetente kétszer ajánlott alkalmazni.

A lenmag olyan anyagokat tartalmaz, amelyek szabályozzák a vérnyomást és energiafokozó hatásúak, de kiváló választás a zsíranyagcsere szabályozására és kalciumforrásként is.

Mivel több élelmi rostot tartalmaz, mint más gabonafélék, a lenmagot a bélmikrobiom számára szuperélelmiszernek tekintik. Ezért ajánlják fogyókúrához, a koleszterinszint csökkentésére és a székrekedés megelőzésére.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.