Az anya félt, hogy a lányai kiközösítik a Down-szindrómás testvérüket – a kisbaba azonnal elrabolta a szívüket!

A gyerekvállalás lehet egy jól kigondolt, alaposan kidolgozott terv része, de meglepetés is. A váratlan helyzet önmagában még nem adna okot aggodalomra, hiszen egy élet érkezése mindig egy csoda. Csakhogy a történetet további meglepetések is fűszerezhetik, melyek már valóban próbára tehetik egy házaspár vagy egy család életét.

A floridai Jacksonville-ből származó Jennifer és Ryan Hogan egy egyetemi sítáborban találkoztak, és nem kellett sok idő ahhoz, hogy rájöjjenek, őket a sors egymásnak teremtette. Összeházasodtak, és gyönyörű családot alapítottak: ikerlányaik születtek, majd 3 évvel később újabb kislányt üdvözöltek a családban. Úgy gondolták, a családjuk így teljes, és békével a szívükben élték tovább az életüket.

Jennifer a 40-es éveiben járt, amikor kiderült, ismét várandós. Az ikrek 14, a legkisebb lányuk pedig 11 éves volt ekkor. A házaspárt váratlanul érte a gólyahír, az viszont, amivel a 12 hetes szűrővizsgálaton kellett szembesülniük, minden meglepetést felülmúlt: a kisbabájuk Down-szindrómás.

Fotó: Jennifer Hogan Jones/Instagram

Hoganékat valósággal sokkolta a hír, ami aztán rémületbe csapott át: aggódtak a gyermekért, de a családjuk jövőjéért is. Fogalmuk sem volt, ennek milyen következményei lesznek majd az életükre nézve.

Ám ahelyett, hogy a baba érkezése és a diagnózis megváltoztatta volna a család dinamikáját, inkább összehozott mindenkit, és olyan módon kötötte össze őket, amire nem is gondoltak volna.

Jennifer amiatt rettegett, hogy nem tudja megadni a kisfiának azt a szeretetet, támogatást és figyelmet, amit megérdemelne. Az is mélyen aggasztotta, hogy egy Down-szindrómás gyermek gondozása milyen plusz stresszt jelentene a házasságára és a családjára nézve.

Fotó: Jennifer Hogan Jones/Instagram

Az anya továbbá tartott attól is, hogy a lányai neheztelni fognak a kisöccsükre, hogy nem tudnak majd úgy kapcsolódni hozzá, ahogyan kellene, a mássága és a köztük lévő korkülönbség miatt. De csalódnia kellett, méghozzá kellemesen: a lányokat nem rázta meg a diagnózis. Meglepődtek ugyan a terhesség hírétől, de alig várták, hogy megismerhessék a kistestvérüket.

A kis Hudson 2018 júliusában született. Hoganék azt állítják, csak akkor került igazán a helyére minden az életükben, amikor először a karjaikban tartották a kisfiukat. Látva, hogy a lányok is elolvadnak a kisöccsüktől, Jennifer aggályai is szertefoszlottak. Hálás volt a szíve és örült, hogy tévedett.

„Mélységesen szégyellem ezeket a gondolatokat, de mindig is nyíltan beszéltem róluk, mert úgy érzem, ez segít másoknak, akik esetleg az én helyemben találnák magukat, hogy lássák, mennyire képesek valójában” – fogalmazott az édesanya.

Fotó: Jennifer Hogan Jones/Instagram

Bebizonyosodott, hogy a kis Hudson miatt fölösleges volt a családért aggódniuk. A testvérek nem tudnak megválni egymástól: mihelyt a lányok elmennek iskolába, Hudson rögtön hiányolja őket, és ez fordítva is igaz.

A nővérek mindenféle tevékenységbe bevonják az öccsüket, és elhalmozzák őt a szeretetükkel. Élvezet nézni, ahogy a lányok tanítgatják Hudsont és foglalkoznak vele, miközben a fiú ölelésekkel és puszikkal „fojtogatja” őket.

„A korkülönbségek és az intellektuális különbségek ellenére Hudson és három nővére a legjobb barátok, és nagyon jól érzik magukat együtt. A férjem és én nem is lehetnénk büszkébbek” – áradozott Jennifer, aki ugyanilyen büszkeséggel beszél arról is, hogy egy Down-szindrómás gyermek anyjának lenni nem teher, hanem áldás, és hogy csak azután értették meg igazán a feltétel nélküli szeretet valódi jelentését, amikor Hudsont kapták.

Fotó: Jennifer Hogan Jones/Instagram

„Valóban kiváltság szeretni valakit Down-szindrómával, de hogy egy Down-szindrómás szeressen, az egyszerűen varázslatos” – fogalmazott az édesanya. Azt is elmondta, hogy a kisfia, aki idén 5 éves lesz, remekül fejlődik, bár van néhány egészségügyi komplikációja, ami kezelésre szorul. De halad előre, és lassan minden fejlődési szakaszt kipipálhat. Jennifer nem fukarkodik a családjáról megosztott képekkel sem, melyeket büszkén oszt meg a közösségi médiában, és amikből csak úgy sugárzik a szeretet.