Az anya iskolába küldte a lányát, de amikor meglátták a tanárok az öltözékét, azonnal hazaküldték őt

Egy doncasteri anyuka felháborodott, miután megtudta, hogy lányát hazaküldték az iskolából, mert megszegte az iskola öltözködési szabályzatát. Az eset arra kényszerítette az anyát, hogy felhívja az iskolát.

Claire Williamst sokk érte, mikor megtudta, hogy tinédzser lányának, Grace Williamsnek azt a megalázó tortúrát kellett átélnie, hogy kikergették az iskolából.

Amikor megtudta, mi az oka annak, hogy az edingtoni Sir Thomas Wharton Akadémia hazaküldte a lányát, még jobban felháborodott.

Az intézmény egyik munkatársa azt mondta a 15 éves lánynak, hogy a kabátja, amelynek kapucnija körül szőrcsík húzódik, szembe megy az iskola egyenruha-szabályzatával.

Claire nem vesztegette az időt, hogy dühét az iskolán töltse ki, amiért egy ilyen csekély okból kisiklatta lánya tanulmányait. Szerinte Grace nem érdemelt ilyen bánásmódot.

A nő a lánya védelmében rámutatott, hogy a tinédzser kitűnő tanuló volt. A “dress code” megsértése előtt mindig betartotta az iskolai előírásokat, keményen dolgozott, és követte az egyenruha-szabályzatot.

Ezért az, hogy az iskola hazaküldte őt egyetlen baklövés miatt, számára soknak tűnt. A helyzetet tovább rontotta, hogy a tantestület ezt anélkül tette, hogy figyelembe vette volna a lány helyzetét és a világjárvány következményeit. Elmondta:

“A lányom fontos évfolyamban van, és épp most maradt le több mint egy év oktatásról. Nagyon aggasztónak találom, hogy az iskola ismét kiveszi őt az oktatásból egy kabát szőrmedarabja miatt.”

Bár az iskola házirendje megtiltotta a bőr-, szőrme- vagy farmerdzsekik viselését, a dühös anyuka azzal érvelt, hogy a házirend soha se tiltotta a szőrmés dzsekiket. Számára a szőrmekabátok a teljesen szőrméből készült kabátokat jelentették, nem pedig az azzal bélelteket, díszítetteket.

Továbbá aggasztónak találta az iskola elhamarkodott büntetését, mert akár szőrmekabátban ment el a lánya otthonról, akár nem, egy másik ravasz szabály miatt úgysem viselhette volna az iskolán belül. Elmagyarázta:

“A kabátokat nem szabad az iskola épületében viselni, a belépést megelőzően le kell venni azokat.”

Megkérdőjelezhetőnek találta, hogy az iskola még az épületén kívül is megszabja, hogy egy diák mit viseljen. Az iskolai szabályba ütköző viselet viselésének büntetése az azonnali elkobzás.

A lányát ehelyett mégis hazaküldték. Miután beszélt a személyzet tagjaival, Claire-nek azt mondták, hogy csak az iskola szabályzatát követik, és nem tehetnek semmit. Azt tanácsolták, hogy váltson iskolát, ha kényelmetlenek számára a szabályok.

Egyes hírügynökségek megkeresték az iskolát. Az akadémia szóvivője elmondta, hogy minden szülőt figyelmeztettek az elvárásokról és szabályokról, mielőtt beíratták a gyereket.

Megjegyezte, hogy a szabályzattal kapcsolatos magas elvárások az oktatás minőségének javulásában megbízható eszköznek bizonyultak. Szerintük ez javítja a gyermekek tanulását, jelenlétét és viselkedését.