Az árva fiú naponta dolgozik, hogy segítsen a beteg örökbefogadó anyának, és megtudja, hogy a számláit egy idegen fizette – A nap története

Egy árva fiú kétségbeesett, amikor örökbefogadó édesanyja megbetegszik. Próbál pénzt gyűjteni az orvosi számlákra, mígnem egy nap egy jó cselekedet megváltoztatja az életét.

Amikor Sally belépett a csoportos otthon ajtaján, és rámosolygott Joelre, a fiú tudta, hogy ő az igazi. Három éve volt ott, mióta az édesanyja rákban meghalt, és sok gyereket látott már találkozni az új családjával. Volt egy különleges elektromosság, egy felismerés, amikor az volt az igazi.

Joel tudta, hogy Sally az! Joel és Sally az első naptól kezdve kötődött egymáshoz. A lány elvált volt, de mindig is anya akart lenni. Joel segítségével az álma valóra vált!

Joel sokáig azt hitte, hogy biztonságban van, A szörnyű szerencse, amely még születése előtt megfosztotta őt az apjától, és az anyjától, amikor még csak ötéves volt, megfordult.

Mostantól végig kék ég és rózsaszín felhők voltak. Aztán egy nap Sally elájult. A konyhában volt, palacsintát sütött, Joellel nevetgélt, és egyszer csak összeesett.

Elejtette a serpenyőt, és csúnyán megégette a kezét is, pedig csak akkor érezte, amikor felébredt. Joel ragaszkodott hozzá, hogy menjen a sürgősségire, hogy megnézzék az égési sérülését, és így derült ki, hogy beteg, nagyon beteg.

Sally azt mondta Joelnek, hogy ne aggódjon, de a fiú hallotta, ahogy a telefonban vitatkozik a biztosítóval az orvosi biztosításáról. Úgy látszik, nem mindent fizettek, és nem volt elég pénz.

“Ez miattam van?” Joel aggódva kérdezte. “Tudom, hogy drága dolog gyereket vállalni…”

“Nem, drágám!” Sally felkiáltott, Joelt a karjába húzta, és csókokkal borította be. “Soha ne gondolj ilyet!”

Joel azonban aggódott. Emlékezett, hogy egyszer egy könyvben olvasta, hogy néhány gyerek limonádét árult, hogy pénzt gyűjtsön. Talán ő is megtehetné! Először is citromokra volt szüksége.

Elment az élelmiszerboltba, és vett egy zacskó citromot és egy kiló cukrot. Aznap délután két nagy üveg limonádét készített, és felállított egy kis asztalt a háza előtt.

“1 dollár egy pohár” – mondta a járókelőknek. “A legjobb limonádé a városban!”

A felnőttek aranyosnak találták, és gyorsan kiürítette az üvegeket, de amikor megszámolta a pénzt, csak 8 dollárja maradt! Joel rájött, hogy azzal, amennyibe a citrom és a cukor került, alig tudott nyereséget elérni.

Éppen a befőttesüvegeket vitte el, amikor meglátott egy pénztárcát a fűben heverni. Felvette, és megkereste a nevét. Egy bizonyos Mr. Dome-é volt, és a cím a város másik végén volt. Aztán Joel látta, hogy a tárcában egy hatalmas köteg készpénz van, több pénz, mint amennyit valaha is látott.

El kellett vinnie a tárcát Mr. Dome-nak, ezért Joel gondosan a kabátja zsebébe tette a pénzt, a tárcát a farmerja hátsó zsebébe dugta, és elindult.

Két órával később már Dome úr ajtaján kopogtatott. “Helló – mondta. “Megtaláltam a pénztárcáját és a pénzét!”

Odaadta Dome úrnak a tárcát, és a kabátja zsebébe nyúlt a pénzért. Az eltűnt! Joel kétségbeesetten kutatott újra és újra a zsebében, majd könnyekben tört ki.

“Nem vettem el a pénzét – zokogott Joel. “Esküszöm, nem én voltam!”

“Semmi baj, Joel” – mondta a férfi gyengéden. “Nem a pénz volt a fontos. Nézd.” Mr Dome megmutatott Joelnek egy fényképet, amely a tárcába volt dugva.

“Ez az utolsó fénykép, amit a feleségemmel készítettem, mielőtt meghalt” – mondta. “Ez többet ér minden pénzösszegnél. Kereshetek több pénzt, ezt nem tudom pótolni.”

De Joel nem tudta abbahagyni a sírást. “Ez a balszerencse” – sírt. “Az én hibám, hogy Sally beteg, és az én hibám, hogy anya és apa meghaltak, és a pénzednek annyi!”

“Ez nagy teher egy kisfiúnak” – mondta Dome úr szelíden. “Miért nem mesélsz el mindent?”

Joel megtette, és Dome úr meghallgatta. Végül megrázta Joel kezét, és azt mondta neki, hogy ne aggódjon. “Van egy olyan érzésem, hogy megváltozott a szerencséd, fiatalember, várj csak, majd meglátod!”

Igaza volt! Két nappal később Sally kapott egy telefonhívást. Azt mondták neki, hogy valaki kifizette a kezelését egy exkluzív, az ő állapotára specializálódott klinikán.

Joel elment vele. Meg akart győződni róla, hogy Sally jól van. Meglepetésére az első ember, akit meglátott, Mr. Dome volt, fehér köpenyt és sztetoszkópot viselt.

“Üdvözlöm, Joel – mosolygott. “Nem megmondtam, hogy megváltozott a szerencséd? Ez hozott az ajtómhoz, és ígérem, hogy anyukáddal minden rendben lesz!”

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

A legcsodálatosabb dolgok akkor történnek, amikor a legkevésbé számítunk rájuk. Joel azt hitte, hogy balszerencsés, de neki köszönhetően Sallyt a legjobb orvos kezelte, ráadásul ingyen!

Élj meg minden pillanatot, és légy hű önmagadhoz. Joel és Sally megtanulták, hogy becsüljék meg egymást, és a legtöbbet hozzák ki minden egyes napból, amit együtt töltenek.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Talán feldobja a napjukat, és inspirálja őket.