Az elkeseredett pár megtudja, hogy a baba nem az övék, át kell adniuk a születés utáni pillanatokban

Sean és Carolyn Savage mindig is nagy családra vágyott, és aktív lépéseket tettek álmuk megvalósítása érdekében. Carolyn egyszer tréfásan felidézte, hogy a férje kilenc gyereket szeretett volna, de ők négy-ötben állapodtak meg.

Az ohiói házaspár egyik lépése a családjuk bővítése érdekében az volt, hogy embrióikat lefagyasztották egy IVF-klinikán. Sosem gondolták volna, hogy az erre vonatkozó döntés elviselhetetlen és életre szóló fájdalommal jár majd.

CAROLYN TEHERBE ESIK

2009-ben Seannak és Carolynnak már három gyermeke volt: a tinédzser fiúk, Drew és Ryan, valamint a kis Mary Kate, aki tíz évvel testvérei után született IVF (mesterséges megtermékenyítés) segítségével.

Az akkori háromgyermekes anyuka úgy gondolta, itt az ideje, hogy megpróbálkozzon egy újabb babával, szintén IVF útján. Az embrióikat már lefagyasztották, így már csak a beültetésre kellett menniük, és várni az eredményeket.

Tíz nappal az embrió beültetése után Carolyn és Sean megkapták a várva várt jó hírt. A dédelgetett anyukának lesz egy negyedik babája, de a történet onnantól kezdve eléggé balra fordult.

A házaspár orvosa felhívta Seant, és elmagyarázta, hogy Carolynnak rossz embriót ültettek be. A hír sokként érte a családot, miközben látták, hogy régóta vágyott vágyuk kicsúszik a kezükből. Carolyn megosztotta:

“Olyasmin mentünk keresztül, amin senkinek sem szabadna keresztülmennie”.

Az embrió egy másik páré volt, Shannon és Paul Morellé Michiganből. A történet szerint a két pár embrióit ugyanabban az intézményben tartották, és az eltérés azért történt, mert Shannon leánykori neve Savage volt.

A VADAK DILEMMÁJA

Carolyn és házastársa tanácstalanul érezték, hogy mit tegyenek. Carolyn számára egyetlen lehetőség maradt, hogy elvetesse az embriót, de ő másképp cselekedett. A nő úgy döntött, hogy megtartja a terhességet, tudván, hogy születéskor Morelléknek adja a babát.

Amikor megkérdezték tőle, miért ment bele, miért kockáztatta az életét egy másik ember gyermekéért, Carolyn megosztotta, hogy együtt érez Morellsékkel, mert tudta, hogy kétségbeesetten szeretnék tudni, hogy “a gyermekük jól van”.

Carolyn kijelentette, hogy nem tudott volna együtt élni magával, ha ő és Sean úgy döntenek, hogy elvetetik a gyermeket. A legszívszorítóbb része az egésznek Savage-ék számára a szülés napja volt.

Carolyn kihordta a terhességet, amíg a Logan nevű baba meg nem született, de néhány pillanatot tölthetett vele csak. Miután megszülte őt, Carolyn valamiféle kötődést érzett Logan iránt.

Emlékezett rá, hogy nem akarta, hogy elmenjen, de tudta, hogy nem érezte volna helyesnek. Ez túl sok volt Carolynnak, de megőrizte a jóhiszeműségét. Megosztotta a baba születésének napját:

“Megcsókoltam őt. Megcsókoltam. Sírtam. De azt is tudtam, hogy az időnk véges. Shannon és Paul egy másik szobában vártak.”

Sean azt is megosztotta, hogy nem szívesen adta át az újszülöttet a szüleinek, amikor eljött az ideje. Hangja alig volt az érzelmektől, miközben elmesélte a fájdalmas élményt, és könnyek gördültek végig az arcán.

A Logan születése körüli problémák még messze nem értek véget. Még akkor is, amikor Carolyn császármetszéssel biztonságosan világra hozta, vérzés kezdődött. Szerencsére az orvosoknak sikerült mindent kézben tartaniuk.

Egy nappal Logan születése után visszavitték Carolynhoz, hogy néhány percet együtt tölthessen vele. Emlékezett rá, hogy a testéhez szorította, és a bőréhez simult.

Ez volt az utolsó alkalom, amikor Carolyn fizikai kapcsolatba került a babával. Seannal Logan első születésnapjáról is beszélgettek, és arról, hogy mennyire rosszul érezték magukat, amiért nem hívták meg őket. Azonban rájöttek, hogy ez nem rajtuk múlott.

CAROLYN MEGPRÓBÁLTA A BÉRANYASÁGOT

Mire megszületett Morell gyermeke, Carolyn orvos tudatta vele, hogy az esélye arra, hogy újra teherbe essen, gyakorlatilag nulla. Így ezzel együtt ő és a házastársa nem foglalkozott a természetes úton történő teherbeeséssel.

A pár ekkor a béranyaság mellett döntött. Sean és Carolyn 2011-ben került ismét a hírekbe, amikor bejelentették, hogy béranyaság útján ikergyermekeket fogadtak.

A pár néhány hónappal azelőtt lett a lányok szülei, hogy Logan betöltötte volna a második életévét. A nyilvánossággal megosztott közleményben Sean és régóta együtt élő felesége bejelentette:

“Olyan jól esett minden jó kívánság és áldás, amit olyan igazi barátoktól kaptunk, mint ti. Amikor jött a sokk és a szívfájdalom, ti vigasztaltatok. Amikor kezdtük elveszíteni a reményt a családunk bővítésével kapcsolatban, ti szorítottátok meg a kezünket támogatásul, és mondtátok, hogy ne veszítsük el a hitünket”.”

Az akkor újdonsült anyuka visszaemlékezett arra, amikor megszülte Logant, és ajándékként emlegette őt. Elmondta továbbá, hogy ő és a párja szerencsések voltak, hogy találtak valakit, aki segített kihordani egészséges ikerlányaikat.

EGY ÚJABB CSODA

Amikor Carolyn befogadta ikerlányait, már a negyvenes évei elején járt; A kora azonban végül is csak egy konstrukció volt az életének következő eseményeiben.

A természetes úton történő fogamzási kísérletek, az IVF-kezelések, majd egy másik nő gyermekének megszülése után Carolyn bejárta a kört. Egy nap azonban 2014-ben másképp érezte magát.

Carolyn terhességi tesztet csinált, és a szokásos egysoros, “nem terhes” jelzést mutató teszt más képet mutatott. Egy helyett két vonalat látott Carolyn, ami azt mutatta, hogy ismét anya lesz.

Ő és házastársa korábban “Elképzelhetetlen” címmel könyvet írtak a szülői útjukról, de végre pozitív fordulatot vett a történetük. Carolyn szavakkal kifejezhetetlenül megdöbbent, több percig tartott, mire regisztrálta a történteket.

A Today-en megjelent nyílt levélben csodálkozott rá az életében történt csodára. A hatgyermekes anyukát megdöbbentette, hogy 45 évesen teherbe eshetett, miután fiatalabb korában képtelen volt teherbe esni.

Carolyn jelezte, hogy ő és a házastársa a házasságuk kezdetétől fogva védekezés nélküli szexuális kapcsolatokat folytattak, de a teherbeesés ennél sokkal többről szólt.

Carolyn felidézte, hogy rákeresett a Google-ban, milyen esélyekkel élné túl a terhesség első trimeszterét (három hónap), és kiderült, hogy ez csekély. Ő és a házastársa úgy döntöttek, hogy nem foglalkoznak vele, mert úgy érezték, nincs remény arra, hogy a magzat túlélje.

Carolyn első trimesztere azonban jött és ment, a magzat egyre erősebb lett. A 25. héten megkapta a sejtmentes DNS-vizsgálatot, amely kimutatta, hogy kisfiuk lesz.

Carolyn és Sean Savages története a hit próbája és a kitartás útja, de egy dologban a házaspár kitartott: Isten akaratában. Bebizonyították, hogy Isten tudja, hogy ki mit érdemel a kijelölt időpontokban, beleértve a csodálatos beavatkozásokat is.