Az energia, ami a körülötted lévő emberekből sugárzik, megváltoztatja az életedet!

Hajlamosak vagyunk elnyelni a körülöttünk lévő emberek energiáját. Ez megmagyarázza azt, hogy egyesek miért érzik magukat kényelmetlenül mások társaságában. A Bielefeldi Egyetem által végzett kutatás eredményei alapján a tudósok bebizonyították, hogy mekkora hatással vannak ránk azok az emberek, akikkel együtt élünk és dolgozunk.

Az energia, ami a körülötted lévő emberekből sugárzik, megváltoztatja az életedet!

A virágoknak vízre és fényre van szükségük a növekedéshez, de az emberek is hasonló módon épülnek fel. Fizikai testünk olyan, mint a szivacs, elnyeli a körülöttünk lévő dolgok egyrészét. Az emberi test a mások által kibocsátott energiát érzelmi állapotuk táplálására használja.

Mindannyiunk környezetében van egy olyan személy, aki annyira átveszi mások energiáját, hogy utána alig tud megmozdulni, úgy elnehezednek a végtagjai a negatív energiától. Vannak azonban olyan emberek is, akiknek a jelenléte inspirál bennünket.

Az is bebizonyosodott, hogy nem csak az emberektől, hanem a növényektől és állatoktól is képesek vagyunk energiát átvenni. Egy-egy ilyen rövid “kapcsolat” által akár egy egész hétre is fel tudunk töltődni.

Az energia az az erő, amely a testet hajtja, hogy teljesíteni tudjuk a különböző feladatokat. Testünk képes energiát tárolni is, azzal a céllal, hogy megváltoztassa önmagát és a körülötte lévő világot. Valójában minden tevékenység energiaátadás következménye.

Az élőlényeknek különböző típusú energiákra van szükségük, ezek nagyrészét az ételekből és italokból nyerjük. De sok energiát kapunk a természetből a szélből, vízből, a hőből és fényből.

Az energia életünk szerves része, ennek hiányában nem tudnánk ellátni napi teendőinket, mint például a gyaloglást, öngondoskodást, munkát vagy testmozgást.

Testünk energiája befolyásolja hangulatunkat. Robert Thayer pszichológus szerint az ember hangulata energiaállapota és érzelmei közötti kapcsolat visszatükröződése.

A hangulatunk két tényezőtől függ:

1. energiaállapot (kimerüléstől az energiával teli állapotig);

2. neuropszichés állapot (nyugalomtól feszültségig). És úgy gondolják, hogy a „legjobb” állapot a nyugalom-energia, a „legrosszabb” pedig a feszültség-kimerültség.

Hogyan növelhetjük a pozitív energiánkat?

Ha az ember energiaszintje alacsony, sokkal nehezebbé válik az élete, megszaporodnak a nehézségek. Ilyenkor fel kell tenni a kérdést, hogy melyek azok a cselekedetek, amelyek feltöltenek újra pozitív energiával. Azok a tettek és emberek, amelyek pozitív energiával töltenek fel bennünket, segítenek abban, hogy aktívabban haladjunk életünk útján.

Amellett, hogy pozitív emberekkel kell körülvennünk magunkat, keményen is kell dolgoznunk. Az optimális energia eléréséhez be kell tartania a következő szabályokat:

– összpontosítsunk mindig a céljainkra, így kerülhetjük el az energiapazarlást;

– felejtsük el az ellenállást;

– legyünk tisztában a korlátainkkal anélkül, hogy ítélkeznénk magunk fölött miattuk;

– összpontosítsuk az energiánkat olyan feladatokra, amelyeket tudunk irányítani.

Találni kell valami olyat, ami motivál, folytassunk aktív életmódot, sportoljunk, menjünk a természetbe.

Ezenkívül kommunikáljunk olyan emberekkel, akiknek hasonló az életfelfogásuk, ugyanúgy állnak hozzá a problémákhoz. Így állandó energiacserében leszünk velük. A társasági kör, barátok, a tevékenységek és az élettárs helyes megválasztása pozitív hatással van a hangulatunkra. Vegyük körül magunkat barátságos emberekkel! Forrás