Az idős anya megkéri a fiát, hogy látogassa meg, 2 évvel később meglátogatja, és egy sírhelyet talál az otthona helyett

Caitlyn a hatvanas éveiben járt, és egy csendes kisvárosban élt. Fia, Gregory úgy döntött, hogy egy másik városba költözik, hogy a vállalati világban karriert csináljon.

A főiskola elvégzése óta Gregory nem látogatta meg az édesanyját. Több éven át csak telefonon keresztül tartották a kapcsolatot, mígnem egy nap Caitlyn nem tudott tovább segíteni magán, és megtervezte, hogy meglátogatja Gregory új városát.

Caitlyn felszállt egy buszra, és elment oda, ahol a fia lakott. Korábban is kapott tőle leveleket, ezért elment a borítékokon feltüntetett címre.

Sajnos, amikor becsengetett, valaki más nyitott ajtót. “Szia, elnézést a zavarásért – mondta Caitlyn. “Gregory Smith, a fiam még mindig itt lakik?”

Az idegen zavarba jött, amíg eszébe nem jutott a név. “Á, Gregory. Nem, elköltözött. Én vettem tőle ezt a házat” – árulta el.

Caitlyn elszomorodott az idegen válasza miatt, és csalódott volt, hogy Gregory soha nem mondta neki, hogy elköltözött a házából. Legyőzötten nézett lefelé, és azon tűnődött, mit fog csinálni a következő buszútig, amíg visszaér a városába, ami még mindig csak néhány óra múlva lesz.

Ekkor egy szomszéd lépett oda hozzá, ahogy a járdán állt. “Gregoryt keresi?” – kérdezte.

Caitlyn bólintott. “Ismeri a fiamat?”

A nő elárulta, hogy ő és Gregory még mindig tartják a kapcsolatot. Megadta Gregory irodájának címét, és Caitlyn izgatottan elindult oda.

Ahogy Gregory irodaházához ért a város üzleti negyedében, meglepődött, hogy ennyi felhőkarcolót lát. Belépett az épületbe, felment a lifttel, és hirtelen szédülni kezdett és kényelmetlenül érezte magát. Nem volt hozzászokva az ilyen nagy magasságokhoz.

Amint felért a papírlapra írt emeletre, egy recepciós fogadta az ajtóban. “Miben segíthetek?” – kérdezte.

“Jó napot, Gregory Smithhez jöttem. Itt van?” Mondta Caitlyn, miközben elnézett a recepciós asztala mellett az irodahelyiségbe.

“Megtudhatnám, hogy ki maga?” – válaszolta a recepciós.

“Caitlyn Smith vagyok. Az édesanyja vagyok” – válaszolta Caitlyn halkan. A recepciós meglepettnek tűnt, amikor megtudta, hogy Caitlyn Gregory édesanyja. Felhívta a férfi irodáját, hogy tudassa vele, hogy beengedi az édesanyját.

A recepciós elvezette Caitlynt a fülkék tengere mellett, amíg el nem értek egy sarokirodához, amelynek ajtaja a padlótól a mennyezetig ért. Caitlyn el sem hitte, milyen felnőttnek tűnt a fia, amikor belépett.

“Szia, Greg – mondta, és szorosan megölelte a fiát. “Bocsánat, hogy ilyen hirtelen rontok be. Csak hiányoztál, és látni akartam, hogy vagy” – sírt Caitlyn. “Miért hagytad abba a látogatásokat? Pár hónapja nem hallottam felőled, és a vonalad mindig foglalt volt. Nem tudtam, hogyan érhetnélek el. Ezért döntöttem úgy, hogy elhagyom a várost, hogy meglátogassalak.”

“Sajnálom, anya. Annyira lefoglalt a munka. Az elmúlt néhány évben semmit sem tettem a magánéletemért. A munkám volt az életem” – magyarázta. Caitlyn szomorúan hallgatta ezt, hiszen mindig is arra tanította a fiát, hogy ne legyen kapzsi.

“Semmi baj, fiam – mondta halkan. “Megértem. De… Közeledik az anyák napi hétvége. Gondolod, hogy el tudnál vezetni hozzánk? Megígérem, hogy megsütöm a kedvenc citromos pitédet!”

Gregory megnézte a naptárát. “Nem tudom, anya. Nem vagyok benne biztos, hogy el tudok menni. A felettesemnek éjjel-nappal szüksége van rám, és ha azon a hétvégén hív, és nem vagyok a városban, az előléptetésemet lehet, hogy kidobják az ablakon. Olyan közel vagyok – válaszolta.

Caitlyn felsóhajtott, visszatartva a könnyeit. Bólintott, és azt mondta, nem akarja zavarni a fia munkáját. “Nekem elég, ha ma látlak” – mondta neki, és még aznap hazatért.

Két év telt el, és Gregory nem látogatta meg az anyját. Abban az évben azonban hallotta, hogy a kollégái az anyák napjáról beszélnek, és arról, hogy mit terveznek az édesanyjukkal és a feleségükkel. Gregorynak eszébe jutott az édesanyja, és bűntudatot érzett, amiért olyan sokáig elhanyagolta őt.

Régi szülővárosába hajtott, izgatottan hajtott a ház felé, ahol született és nevelkedett. Amikor odaért, meglepetésére az édesanyja nem volt ott, és otthon sem volt. Amit látott, az egy nyílt mező volt, több friss sírral.

“Micsoda? Mi történt itt?” – kérdezte magában. “Ez nem lehet…”

Odasietett a sírokhoz, hogy ellenőrizze, vajon az anyja neve szerepel-e valamelyik síron. Megkönnyebbülve tapasztalta, hogy nem. “Hol van most?” – sóhajtott fel, hirtelen idegessé válva.

Gregory házról házra járt, amíg valaki meg nem tudta mondani neki, hol van az anyja. Végül rájött, hogy egy kis lakókocsiban lakik, és sietett oda.

Amint meglátta, szorosan megölelte. “Ó, anya, annyira örülök, hogy jól vagy”.

Caitlyn meglepődött, hiszen sosem gondolta volna, hogy Gregory meglátogatja őt. “Nem számítottam rá, hogy eljössz” – mondta.

“Annyira féltem, hogy elveszítelek, anya. Sajnálom, hogy annyi éven át nem voltam veled. Nem tudom elhinni, hogy hagytam elvesztegetni azt az időt” – mondta Gregory könnyes szemmel. “Mi történt a házaddal?”

Caitlyn elmagyarázta, hogy hitelt vett fel, amikor Gregory elköltözött a városból, hogy főiskolára menjen. Felvett egy másik kölcsönt, hogy kifizesse az első autóját, de nem tudta visszafizetni a kölcsönt.

“Elvesztettem a földünket, mert nem tudtam egyedül gondoskodni a gazdaságról. Nem tudtam visszafizetni a banknak, ezért megpróbáltam segítséget kérni tőled, de láttam, hogy mennyire elfoglalt és stresszes vagy a munkád miatt. Nem akartalak terhelni, ezért eladtam a házunkat, hogy mindent ki tudjak fizetni” – árulta el Caitlyn.

“Anya, el kellett volna mondanod. Ez miattam történik” – mondta, még nagyobb bűntudatot érezve.

“Fiam, nem akartam a terhedre lenni. Csak azt akarom, hogy boldog légy. Ne aggódj miattam, én jól vagyok itt” – biztosította őt.

Gregory sírva fakadt, és tovább ölelte az édesanyját. Bőszen bocsánatot kért, amiért hosszú éveken át elhanyagolta őt. Az asszony megbocsátott neki, és azt mondta, nincs miért aggódnia.

“Ne aggódj, fiam. Csak annyit kérek, hogy ha van időd, látogass meg gyakrabban. Nagyon szeretlek, és minden nap gondolok rád. Ilyen idős korban már nehéz elhagynom a várost” – vallotta be.

Gregory nem hagyta, hogy az édesanyjának még egyszer nehéz dolga legyen. Vett neki egy új házat, és a városába költözött, felmondott a munkahelyén, és új vállalkozásba kezdett.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Töltsünk időt a szeretteinkkel, mielőtt túl késő lenne. Az idő aranyat ér, és Gregory szerencsés volt, hogy ezt felismerte, mielőtt túl késő lett volna. Évekig elhanyagolta az édesanyját, mígnem rájött, hogy ezt eleve nem kellett volna megtennie.
  • Sosem késő újrakezdeni. A rá váró előléptetések ellenére Gregory otthagyta a munkáját, hogy több időt tölthessen az édesanyjával. Ez lehetővé tette számára, hogy újrakezdje, saját vállalkozásba kezdjen, és nagyobb hangsúlyt fektessen a személyes kapcsolataira.

Bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.