Az idős édesapa megtudta, hogy egykori tengerészgyalogos fia hajléktalan – útnak indult, hogy hazavigye őt

Az idős édesapa megtudta, hogy egykori tengerészgyalogos fia hajléktalan - útnak indult, hogy hazavigye őt
Fotó: Gabe Cohen/Twitter

Steve Ellis szerette a fiát, a 45 éves Jasont, aki korábban tengerészgyalogosként szolgált, és nagyon büszke is volt rá. Miután azonban a férfi Illinoisból a washingtoni Tacomába költözött, ahol az építőiparban akart elhelyezkedni, Ellis aggódni kezdett érte.

Az idős férfi tudta, hogy egy korábbi sérülés és a poszttraumatikus stressz szindróma akadályt jelentenek a fiának, és, annak ellenére, hogy ekkor már 3 éve nem beszéltek egymással, Ellis számos álmatlan éjszaka után 2019-benelhatározta, hogy Tacomába repül, megkeresni a fiát.

Segíteni akart neki, hogy újra felépítse az életét, de Jason megtalálása nem bizonyult egyszerű feladatnak. Az aggodalmak ellenére, hogy a fiával esetleg történhetett valami, Ellis végig reménykedett, hogy megtalálja őt.

Fotó: Gabe Cohen/Twitter

„Még mindig itt van. Tudom, hogy itt van. Meg fogom találni” – fogalmazott az aggódó édesapa.

Az idős férfi kitartóan kereste a fiát, szórólapokat készített, és megkérdezte a járókelőket az utcán, hogy felismerik-e őt. „Csak próbálom megtalálni, hazavinni, és gondját viselni” – mondta.

Egy ponton az egyik járókelő felismerte Jasont, és azt mondta az édesapának, tudja, hol találhatja meg. Ellis azonnal a hajléktalanszállóra sietett, ahová az ismeretlen irányította, de Jason éppen nem volt ott, bár korábban valóban látták már őt ott.

Mielőtt távozott volna, Ellis megadta a számát azoknak az embereknek, akiket ott talált, és arra kérte őket, ha újra látják Jasont, mondják meg neki, hogy kereste.

Jasonhoz végül eljutott a hír, hogy az apja keresi őt, és ő felhívta a szórólapokon is feltüntetett számot, így 3 egymástól távol töltött év után apa és fia végre újra láthatták egymást.

A megható történet a közösségi médiában is elterjedt, és a felhasználók nagyra értékelték a szerető édesapa elhivatottságát, hogy megtalálja a fiát.

„Bárcsak az én apám is ilyen elszántam keresne engem. Gyönyörű történet” – írta az egyik hozzászóló.

„Ez a történet hihetetlenül boldoggá tesz. A legjobbakat kívánom a továbbiakban” – állt egy másik hozzászólásban.