Az idős házaspárnak 50 évvel ezelőtt nem volt templomi esküvője, ezért a családjuk meglepte őket egy szertartással

Egy idős házaspárt, akinek nem volt templomi esküvője, amikor 1972-ben összeházasodtak, 50 évvel később a házassági évfordulójukon gyönyörű szertartással lepett meg a családja.

Scottie és Kay 1972 márciusában találkoztak először, amikor Scottie a nővérével és a sógorával lakott Ohióban. Kay, aki Scottie sógorának öccse, egy vasárnap a családdal vacsorázott, és ekkor vette kezdetét a kapcsolatuk. A pár az észak-karolinai törvényszéken kötött házasságot, egy hónappal Scottie 19. születésnapja után, 1972. szeptember 2-án. Mivel a családjuk nagy része Virginiában élt, úgy döntöttek, nem tartanak templomi esküvőt.

Most, 50 évvel később 9 gyerekük, 26 unokájuk és 7 dédunokájuk van, és nem is lehetnének boldogabbak. Amikor közeledett a házaspár 50. házassági évfordulója, egyik unokájuk, Maddie, azzal az ötlettel állt elő, hogy szervezhetnének egy meglepetés szertartást a nagyszüleinek – írja a The Epoch Times.

Fotó: Maddie Ilapit

„A bátyám, Travis fotós. Már korábban is sminkeltük ki Scottie-t esküvőkre, vagy csak úgy, szórakozásból, és tudtuk, hogy ha azt mondjuk neki, ki akarjuk sminkelni, hogy a bátyám lefotózhassa őket az évfordulójuk alkalmából, elhinné nekünk” – magyarázta Maddie.

Maddie, az édesanyja, Lisa, a nagynénje, Bonnie és a nővére, Elle közösen szervezték meg az ünnepséget a virginiai Suffolkban, és mindent gondosan előkészítettek. Lisa vásárolt egy ruhát az édesanyjának, és amikor elérkezett a nagy nap, kisminkelték Scottie-t, és azt mondták a házaspárnak, elviszik őket egy szép templomba, ahol Travis lefotózhatja őket a festett üvegablakok előtt. Mire megérkeztek, már minden vendég odabent várakozott. Sem Scottie, sem Kay nem vette észre a templom előtt parkoló autókat, és nem sejtettek semmit.

Kay-t bekísérték a templomba, Travis pedig úgy tett, mintha készítene néhány képet Scottie-ról odakint. Ezután őt is bekísérték a kápolnába, ahol a gyerekei egy virágcsokorral vártak rá, a mostohaapja pedig oltár elé kísérte. A szertartáson készült képeket később a közösségi médiában is megosztották.

Fotó: Maddie Ilapit

Scottie nagyon meglepődött és meghatódott a gesztustól. „Ez volt az egyik legkedvesebb dolog, amit valaha tettek értem. Amikor oltár elé léptem, és minden gyönyörű gyerekem ott állt, és mosolygott ránk, csak arra tudtam gondolni, hogy ez az én életem, és nagyon hálás voltam érte, hogy ezek az emberek vesznek körül” – mondta Scottie.

A szertartás után egy kisebb fogadást is tartottak a templomban.

Scottie és férje, Kay, azt is elárulták, mi a tartós házasság titka: a tisztelet, a szeretet és a kompromisszumok.

Fotó: Maddie Ilapit

„Soha nem használj sértő szavakat a másikkal szemben, mindig kérj bocsánatot, és mindig mondd el a párodnak, hogy szereted. El kell fogadnod az embereket olyanoknak, amilyenek. Csodálatos életünk volt, csodálatos gyerekeink vannak, és semmin nem változtatnánk. Nagyon hálásak vagyunk” – mondták.

Az együtt töltött 50 év során az egyik legnehezebb időszak a házaspár életében Scottie nővérének halála volt 1982-ben. Ekkor a családjuk váratlanul gyarapodott, mert az ő három gyerekét is befogadták, és Scottie otthon maradt a gyerekekkel. Később visszatért az iskolába, és 40 évesen befejezte az ápolónői képzést.

Fotó: Maddie Ilapit

„A nagy család felnevelése időnként nagy káosszal járt,” – mondta Maddie –, „de az egymásba vetett hitük és szeretetük elég volt ahhoz, hogy leküzdjenek minden feszültséget és akadályt, ami az útjukba került.”

Maddie azt is elmondta, hogy a nagyszülei nagyszerű példát mutattak neki.

„Megmutatták nekem, hogy a szeretteinkkel töltött idő többet jelent, mint bármilyen szó vagy ajándék, amit adhatsz, megmutatták, hogy létezik igaz szerelem, ami több mint 50 évig tarthat, és mindezt mosollyal az arcukon tették” – mondta. Forrás