Az özvegy egy piszkos fémdarabot talált a kertben, kiderült, hogy az elhunyt férj 35 éve eltűnt eljegyzési gyűrűjét találta meg

Az idős asszony, míg szorgosan dolgozott a kiskertjében egyszer csak egy piszokkal borított fémdarabra lett figyelmes. Először azt hitte, hogy csak szemét és el akarta dobni, ám röviddel azután valami furcsára lett figyelmes.

Azzal talán mindenki egyet ért, hogy a szeretet a legerősebb a világon, függetlenül attól, hogy mennyi buktatóval és fájdalommal járhat, amíg a szeretteink körében lehetünk úgy érezhetjük, a világ legjobb helyén vagyunk.

A szeretet oly sok mindenről szól, hiszen megannyi nehézséget, távolságot és problémát kell adott esetben áthidaljon, és biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van egy olyan személy az életében, aki különleges helyet foglal el a szívében.

Mindezek után csak gondoljunk bele, mekkora öröm lehet az, amikor valami olyasmire bukkansz hosszú évek múlva, ami az egyik elhunyt szerettedhez köthető. Ilyenkor az érzelmek kavalkádja keríti hatalmába az embert, s valami hasonlót érezhetett ez az idős hölgy is, aki egy nap különös dolgot fedezett fel a kertjében.

2022. áprilisában a 90 éves özvegy a volt férje almafája körül kertészkedett, amikor valamire felfigyelt a földön, rögtön abba is hagyta a munkát, hogy közelebbről is megvizsgálhassa azt, amit talált.

Ann Kendrick férjével

Az öreg hölgy legnagyobb meglepetésére egy piszkos fémdarabot talált a földön, amely már nagyon a természet martalékává vált. Az Angliában élő Ann Kendrick azonnal a házba sietett, hogy megtisztítsa a fémdarabot és hogy rájöjjön mire is talált rá.

A férj elveszett jegygyűrűje

Ann először el akarta dobni a talált fémdarabot, de valamilyen belső késztetésnél fogva elkezdte megtisztítani azt és ekkor jött a váratlan fordulat. Az egykori férjének, Peter Kendrick-nek tartotta a gyűrűjét a kezében, amelyet a férfi még 1987-ben hagyott el a kert valamelyik szegletében.

Az idő hölgy egyenesen megdermedt, amikor rájött, hogy szeretett férjének gyűrűjére bukkant rá. Óriási szeretet és melegség öntötte el, hogy ennyi évvel ezután is vigyáz rá fentről az egykori szerelme, aki sajnos ma már nem lehet vele.

„Nem úgy nézett ki, mint egy jegygyűrű. Inkább egy piszkos fémdarabra hasonlított. Csak néztem és néztem és arra gondolta, úgysem lehet az” – idézte fel Ann az akkori érzéseit. „A barátaim szava is elállt, amikor elmeséltem nekik, hogy mit találtam.”

Ann aztán viccesen hozzátette, ha a férje még most is élne, nagyon meglepődött volna a talált „kincsen”. Ann 57 éves fia is csodaként tekint a gyűrű előbukkanására.

„Anyát nagyon a hatalmába kerítették az érzelmek. De nem ez volt az első, hogy valami régen elvesztett dolog előkerült” – tette hozzá Bob.

Ann aztán szakemberhez vitte az ékszert, hogy újra a régi pompájában tündökölhessen a gyűrű és azóta is egy nyakláncra fűzve, medálként hordja, az örök szeretet szimbólumaként.