Az utasok figyelmen kívül hagyják a síró újszülött lányt, amíg a sofőr rájön, hogy a baba szülei nincsenek a buszon

Lucas vezette a buszt Miamiból Orlandóba, ami körülbelül három órát vett igénybe. Majdnem az egész út alatt egy kisbaba sírt hátul. Eleinte nem nagyon figyelt fel rá, de most már kezdett az idegeire menni. Nem tudta megállítani a buszt, amíg Orlandóba nem ért, mert a protokoll része volt, hogy Miamiban csak bizonyos megállókat érinthetett, aztán Orlandóban többet is.

Remélte, hogy az egyik utas szól a baba szüleinek, hogy tegyenek valamit, de nem történt semmi. Szegény gyerek egész úton csak sírt. Szinte túlságosan megkönnyebbült, hogy legalább a következő megállóig eljutott.

Felállt a vezetőülésből, és elkezdett hátrafelé menni. “Jó napot, utasok! Meg tudná valaki mondani, hogy kik a síró baba szülei?” – jelentette ki a hátul közel ülőknek.

Néhányan megkönnyebbültnek tűntek, hogy végre valaki foglalkozik a kérdéssel, de senki sem szólalt meg. Lucashoz hasonlóan körülnéztek, és végül a tekintetük értetlenkedésbe fordult. “Halló? Kik a baba szülei?” – kérdezte újra, választ remélve. De ismét senki sem válaszolt.

“Uram, azt hiszem, az a baba egyedül van” – szólalt meg valaki hátulról, az egyik ülés felé mutatva. Lucas a homlokát ráncolta, és odasétált ahhoz az üléshez, ahol a síró baba hordozója volt. Felfedezte, hogy a baba kislány, és senki sem volt mellette.

“Biztos benne? Lehet, hogy az anyja a mosdóban van?” Lucas megkérdezte az utast, aki megszólalt.

“Nem tudom. Csak akkor vettem észre, hogy a baba egyedül van, amikor sírni kezdett. De nem értek a babákhoz, úgyhogy nem vettem róla tudomást” – jelentette ki az utas, és megvonta a vállát.

“Ez őrültség! Valaki magára hagyta a babáját egy Miamiból Orlandóba tartó buszon? Mi folyik itt?” Lucas csodálkozott, és egy másik utas is beszólt.

“Egy ideig én is tudok rá vigyázni. Vannak unokáim, és el tudom altatni őket. Korábban nem szóltam semmit, mert fogalmam sem volt, mi folyik itt, de tudok segíteni” – ajánlotta fel egy kedves hölgy, aki felvette a babahordozót, hogy elvigye a helyére.

“Köszönöm, asszonyom. Remélhetőleg hamarosan kiderül, mi folyik itt” – fejezte ki háláját Lucas, majd visszament a helyére, hogy folytassa a vezetést.

A baba miatt aggódva Lucas úgy döntött, hogy felhívja a központi irodát, és olyasmit fedezett fel, amire nem is gondolt volna. Kiderült, a gyermek édesanyja felkereste az irodát, hogy válaszokat kapjon a gyermekével kapcsolatban.

Éppen a buszon volt a gyerekkel, amikor úgy döntött, hogy segít leszállni egy idős hölgynek a buszról a bevásárlással. Sajnos a busz ajtajai bezárultak, mielőtt a nő újra felszállhatott volna, ezért a baba egyedül maradt.

“Jézusom, ez őrület!” Lucas ezt mondta a titkárnőnek, Mariának, aki fogadta a hívását. “És most mi lesz?”

“Sajnos az önöké volt ma az utolsó busz Orlandóba, így a hölgy nem fog tudni egyhamar a lányához jutni. Lucas, nálad kell tartanod a babát, amíg az anyja holnap érte nem jön” – jelentette ki Maria, amitől Lucasnak leesett az álla.

“Nem, Maria! Ez őrültség! Ő egy idegen gyereke! Felhívhatom a szociális szolgálatot vagy valamit. Nem tudok bánni a babákkal!” – válaszolta pánikszerűen.

“Lucas, ezt nem teheted. Bajba fog kerülni, pedig nem az ő hibája volt. Kedves hölgynek tűnik. Annyira aggódott. Kérlek, tudnál neki segíteni? Megadom neki a címedet. Holnap az első busszal megy Orlandóba. Kérlek! Néha ki kell segítenünk egymást, nem igaz?” Maria könyörgött, és Lucas végül beadta a derekát.

Amikor befejezte az útját, Lucas felvette a hordozót, és hazavitte a gyereket. A felesége, Julie enyhén szólva is megdöbbent. Lucas évek óta hangoztatta, hogy nem kedveli a gyerekeket, és hogy egyáltalán nem akar sajátot. A gondolat elszomorította Julie-t, de szerette őt, és azt akarta, hogy boldog legyen.

“Mi folyik itt?” Kérdezte Julie, amikor a férje belépett egy babahordozóval. A férfi elmagyarázott mindent, ami történt, és a nő végre elmosolyodott.
“Hűha, drágám. Meg vagyok döbbenve. Nem hiszem el, hogy belementél ilyesmibe” – mondta, és a vigyora egyre szélesebb lett.

“De hát, Maria meggyőzött, hogy ez a helyes döntés, és úgy értem, holnap szabadnapom van. Biztosan meg tudom várni, hogy az anyja érte jöjjön” – tette hozzá egy bosszús mosollyal.

Meglepő módon az az éjszaka a babával Lucas és Julie életének egyik legjobb éjszakája volt. Olyan pici és sebezhető volt, de mosolygott, ahogy gügyögtek neki. Szerencsére nyugodtan aludt, amikor a vendégszobájukban lévő aprócska rögtönzött ágyba tették.

A baba édesanyja, Cynthia, másnap reggel korán könnyes szemmel érkezett. “Köszönöm! Nagyon köszönöm! Mekkora egy idióta vagyok! Még csak újszülött, az isten szerelmére! Nem kellett volna elutaznom, de meg akartam látogatni az anyámat. Aztán megláttam egy nőt, aki le akart szállni a buszról a bevásárlással, és nem bírtam magammal, segíteni akartam neki” – szidta magát.

“Ne aggódj! A kisbabád elragadó, bár Lucas azt mondta, hogy nagyon sokat sírt a buszon” – mondta Julie, és megsimogatta az újdonsült anyuka karját. “Egyébként mi a neve?”

“Darla – felelte Cynthia, és Julie átnyújtotta neki a hordozót.

“Igen, jól volt, amíg valaki odafigyelt rá. De aztán egyből elaludt” – szólt közbe Lucas mosolyogva.

Cynthia ismét megköszönte nekik, és távozott a babájával. Amikor becsukták az ajtót, Lucas összeszorított ajkakkal és valami csillogással a szemében a feleségéhez fordult. “Tudod… egy kisbaba nem is lenne olyan rossz….”

Julie szeme meglepetten tágra nyílt, és a férfi karjába ugrott. Egy évvel később megszületett a saját lányuk, Darla, akit annak a babának a tiszteletére neveztek el.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Néhány baleset nem igazán véletlenszerű. Vannak dolgok, amelyek azért történnek, hogy másképp lássuk a dolgokat. Lucas végre lehetőséget kapott arra, hogy gondoskodjon egy gyermekről, ami megváltoztatta a feleségével kapcsolatos véleményét a gyermekvállalásról.
  • A helyes dolog sem fekete-fehér. Lucas úgy gondolta, hogy szociális szolgálatot hívni a helyes dolog, de Maria meggyőzte őt, hogy vigyázzon a babára, amíg az anyja el nem tud érte menni.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Talán feldobja a napjukat, és inspirálja őket.

Bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.