“Belefáradtam abba, hogy állandóan beteg és erőtlen vagyok!” – 30 kilótól szabadult meg a 75 éves nő!

Joan MacDonald állandóan beteg volt, nehezen tudott járni, és a súlya megnehezítette, hogy a mindennapi tevékenységeit el tudja végezni. Ízületi gyulladásban szenvedett, fáradt volt és semmi sem motiválta az életben.

Joan kezelőorvosa azt mondta, hogy sajnos a vérnyomásproblémája egyre csak súlyosbodik, ezért emelnie kell a gyógyszeradagon. A 75 éves nő lánya, Michelle MacDonald, aki fitneszedzőként dolgozott, arra biztatta az édesanyját, hogy kezdjen el tornázni, és változtasson az étrendjén.

“Michelle nagyon keményen rám szólt, hogy végre kezdjek valamit az életemmel. Ekkor éreztem, hogy most vagy soha, cselekednem kell. Belefáradtam, hogy állandóan beteg vagyok. Csak túléltem a hétköznapokat, de igazából nem éltem” – mesélte a nő.

Fotó: Instagram

Joan a 71. születésnapja előtt döntött úgy, hogy Kanadából Mexikóba költözik egy kis időre a lányához, amíg “rendbe szedi” az egészségi állapotát. Nem volt könnyű döntés, de az elhatározás és a kitartás segített abban, hogy véghez tudja vinni a célját.

Michelle egy speciális étrendet állított össze az édesanyjának, gondoskodott arról, hogy minden nap megkapja a számára szükséges tápanyagokat.

Joan azon kívül, hogy odafigyelt a táplálkozására, elkezdett edzeni, így egy hónap alatt már 10 kilótól szabadult meg. Néhány hónap múlva pedig felére csökkentették a gyógyszeradagját is.

Fotó: Instagram

“Miután visszamentem Kanadába, akkor sem hagytam abba az egészséges életmódot. Hetente ötször járok edzőterembe, a kardióedzés a kedvencem. Szeretem, hogy van egy rutin az életemben, alig várom mindig, hogy edzhessek” – mesélte Joan.

Joan, amióta lefogyott, megszabadult a vérnyomás problémáktól, már nem küzd refluxszal, és a koleszterinszintje is normalizálódott. Közel 30 kilótól szabadult meg, az egész élete megváltozott.

A Train With Joan Instagram-fiókjának jelenleg több mint 1,5 millió követője van.

Fotó: Instagram

Joan a weboldalán egy speciális alkalmazásnak köszönhetően edzés- és étkezési terveket kínál Michelle segítségével, aki bármilyen életkorú nők edzésére szakosodott.

“Soha nem késő elkezdeni. Ez egy kemény munka, de megéri! A végén sokkal erősebb és egészségesebb leszel, és csak ez számít!” – fogalmazott.