Börtönbe kerülhet az egyedülálló anya, amiért 14 éves lányára bízta 4 éves fiát, mert dolgoznia kellett

Börtönbe kerülhet az egyedülálló anya, amiért 14 éves lányára bízta 4 éves fiát, mert dolgoznia kellett

Egy ötgyermekes egyedülálló anya Georgia államból akár börtönbe is kerülhet, amiért 14 éves lányára bízta 4 éves fiát. A nő története gyorsan elterjedt az interneten, és sokan úgy gondolják, túl kemény bánásmódban részesül valami olyasmiért, amit valószínűleg más szülők is megtettek már.

Melissa Henderson egyedül neveli a gyerekeit, és közben dolgozik is, hogy el tudja tartani őket. Legkisebb gyereke, Thaddeus, napközben általában óvodában van, de amikor a napközit bezárták a világjárvány miatt, az édesanyának más megoldást kellett találnia.

Sajnos azonban nem volt más lehetősége, mint 14 éves lányára bízni a kisfiút, amíg ő dolgozott.

Melissa gyerekeivel

Miközben a nővére az iskolai feladataival volt elfoglalva, a kis Thaddeus elkóborolt otthonról, és a lány csak körülbelül 15 perc elteltével vette észre, hogy az öccse eltűnt. Azonnal elindult, hogy megkeresse, és odakint rá is talált, így szerencsére nem történt baj. De egy szomszéd meglátta a kisfiút egyedül játszani odakint, és mivel aggódott miatta, felhívta a 911-et.

“Szinte nem is találok szavakat arra, hogy milyen borzalmasan érzem ettől magamat. Őszintén, a szívem mélyéből úgy gondoltam, hogy jó anya vagyok, és mindent megteszek a gyermekeimért. Ettől fosztottak meg, amikor a szemük láttára bilincseltek meg” – mondta a nő.

Két héttel később a rendőrök megjelentek Melissa otthonában, és letartóztatták felelőtlen magatartás miatt. A volt férje kifizette az óvadékot, így a nő hazamehetett.

Melissa gyerekeivel

„Őszintén szólva ez volt életem legkínosabb és legmegalázóbb napja” – nyilatkozta a nő az Inside Editionnek.

A rendőrségi jelentés arra összpontosított, hogy mi minden történhetett volna Thaddeusszal, amíg magára hagyták: „Elrabolhatták volna, elüthette volna egy autó, vagy megmarhatta volna egy kígyó.”

Ha Melissát elítélik, akár egy év börtönbüntetést és 1000 dollár pénzbüntetést is kaphat.

A legtöbbeket felháborította az eset, és sokan egyetértettek abban, hogy bár nem ez volt a legjobb megoldás, és a kisfiú valóban megsérülhetett volna, mégsem volt akkora felelőtlenség a nő részéről tinédzser lányára bízni a kisfiát.