Egy 103 éves asszony úgy tett, mintha meghalna, hogy megijesszen egy tolvajt: a férfi gyertyát nyomott a kezébe és elmenekült

Egy 103 éves asszonyt saját otthonában támadott meg egy késsel felfegyverkezett férfi, és a nő vallomása megmutatja, milyen ijesztőek lehetnek azok a pillanatok, amikor az ember gyakorlatilag a saját szemével látja a halált.

Az eset egy romániai faluban történt, ahol a 103 éves néni, Tinca Baciu egyedül él. A faluban sok idős és egyedül élő ember él, akik rettegnek attól, hogy valaki rájuk támad és kirabolja őket.

Az idős asszony egyik éjszaka arra ébredt, hogy egy maszkos férfi tört be a házába, pénzt követelt, miközben ököllel verte a rémült nőt – írja a vremeanou.ro.

Az idős asszony, akit a faluban egyszerű, de nagyon bölcs és méltóságteljes asszonyként ismertek, nem vesztette el a türelmét. A férfi azonban úgy tűnt, hogy mindenáron ki akarja szedni a pénzt a szegény asszonytól.

A dulakodás közben az idős asszony rájött, hogy ismeri a férfit, egyik falubelije volt az.

“Meghalok! Costele, adj egy kis vizet, hogy lelkemet oltsam” – kiáltotta az öregasszony, amire a férfi ledöbbent. A tény, hogy a nő a nevét szólította, valószínűleg sokkolta a támadót.

A férfi megijedt, hogy a támadással akkora frászt rakott az idős nőbe, hogy az meghalt, ezért rémületében fogott egy gyertyát, meggyújtotta és a nő kezébe nyomta, majd elszaladt.

“Megbocsátottam neki. Istenre vár, hogy igazságot tegyen” – mondta a támadás után az idős asszony, aki három törött bordával, egy elvágott füllel és egyéb sérülésekkel került kórházba.

“Amikor vert, azt mondtam neki: ‘Azt hiszed, félek a haláltól? Én nem’. Fiatalnak lenni, és megütni egy öregembert a házában, hogy pénzt adjon neked a szegénységéből, azt jelenti, hogy te, aki meg akarsz ölni engem, már halott vagy, csak nem veszed észre. Isten áldja meg őket. Most 103 éves vagyok. Túléltem ezt is” – mondja Tinca Baciu.