Egy anya és a lánya együtt jógáznak, és a közös hobbi erősíti a kapcsolatukat

A jóga a testre és a lélekre is hatással van, képes az embereket közelebb hozni egymáshoz. Esetünkben egy anyának és a lányának segített elmélyíteni a köztük lévő kapcsolatot. Tehát a jóga iránti szeretetüknek köszönhetően nemcsak a legnehezebb pózokat tudták elsajátítani, de a szülő-gyermek köteléket is sikerült magasabb szintre emelniük.

A közös jógázásuk téged is inspirálhat arra, hogy a gyerekeiddel együtt vedd elő a jógamatracot.

Így kezdődött.

Laura Kasperzak jógaoktató, fitneszedző, táncos és anya, aki 2012-ben indította el Instagram-oldalát, ahova a munkájáról, elsősorban a jógázásról tett fel fotókat. Követőinek száma fokozatosan nőtt, időközben pedig lánya, Jayden érdeklődését is felkeltette a jóga. Ahogy látta édesanyját edzeni, ő is részt akart venni a mindennapos jógázásban.

Jayden elkezdte utánozni az anyukáját, és az ügyessége mindkettőjüket meglepte.

A kíváncsi Jayden 4 évesen jött rá, hogy mennyire érdekes és izgalmas, amit édesanyja csinál. Laura pedig felfigyelt lánya tehetségére, és ráébredt, hogy a jóga lehet akár társas tevékenység is, olyasvalami, amit együtt csinálhatnak a lányával. Ekkor kezdtek el közösen jógázni és fotókat megosztani erről, hogy az egész világnak megmutassák szoros kapcsolatukat.

A fotóik jól mutatják a fejlődést.

Sokszor posztolnak előtte-utána fotókat, hogy bemutassák fejlődésüket. Ezeknek a képeknek azonban nem az összehasonlítás a lényege, sokkal inkább a történetüket mutatják be rajtuk keresztül.

“A legjobb az egészben, hogy láthatom, hogy a lányom hogyan fejlődik. Ezek a fotók 2 év különbséggel készültek. Minden téren rengeteget fejlődött.”

Ezt jelenti számukra a jóga.

A legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig nincs olyan jógapóz, amit ez a duó nem próbált volna ki. A jóga, mint bármelyik másik sport, elkötelezettséget és kitartást kíván meg. Laura és lánya számára azonban közös szenvedély, elég csak ránézni az arcukra a fotókon, hogy lássuk, mennyire élvezik. Ezért is tűnnek olyan egyszerűnek az egyébként egyáltalán nem könnyű gyakorlatok.

A szuper anya-lánya kapcsolatot a képek is tükrözik.

Szavakkal nem lehet leírni a köztük lévő köteléket. Ezért mutatunk néhány fotót, amelyek magukért beszélnek.

Az egésznek a lényege, hogy jól érezzék magukat.

Mikor elkezdték a gyakorlást, azzal a céllal tették, hogy több időt töltsenek együtt. Laura a többi anyukának is elárulta, hogyan lehet könnyedén bevonni a gyerekeket: kezdjék a legelején, és ha a gyerek érdeklődést mutat, akkor kezdődhet a közös jógázás. Nem szabad kényszeríteni semmit, maradjon az egész egy jó kikapcsolódás.

Hinni kell benne.

A kislány imádja tanítani az anyukáját.

Jayden imádja, mikor felcserélik a szerepeket, és ő taníthatja az anyukáját. Az ifjú kis jógaoktató gyakran nehéz feladatok elé állítja Laurát, de megéri, hiszen mókás a kísérletezés.

A legnehezebb pózokat is gyakorolják.

Őket nézve mindig könnyebbnek tűnnek a gyakorlatok, mint amilyenek valójában.

Motiválják és ösztönzik egymást.

Ami egyszerű hobbiként indult, az most minden idejüket kitöltő szenvedély.

BÓNUSZ: #DanceMom

A jógázás mellett Jayden különböző országos táncversenyeken is indul, természetesen anyukája támogatásával. Laura a #DanceMom hashtag alatt osztja meg a kulisszák mögött átélt élményeit.

A köztük lévő kapcsolatot minden egyes nap táplálják.