Egy anya kirúgta a fiát otthonból a 18. születésnapján és lényegében hajléktalanná tette őt

Egy kaliforniai gimnazista fiú a Utah állami Salt Lake City utcáin kóborol, miután az édesanyja – aki egyedül nevelte – a 18. születésnapján kirúgta őt otthonról. A fiú azt mondta, megpróbál valamilyen menedéket találni, vagy hazajutni Kaliforniába.

Az ismeretlen tinédzserről a HomesForHomeless nevű TikTok oldal osztott meg egy videót, amiben beszámolt arról, hogy lett egyik napról a másikra hajléktalan. A fiú elmesélte, hogy az anyja gyakorlatilag közölte vele, hogy amint betölti a 18-at, teljesen magára lesz utalva, és magára hagyta őt egy másik államban.

A fiú összetörve mesélte el szívszorító történetét, és látszott, hogy közben a könnyeivel küzd. Nem maradt más választása, minthogy Salt Lake Cityben próbáljon meg szállást találni éjszakára. Amikor megkérdezték tőle, mióta van az utcán, azt felelte: „Ez az első napom. Ma van a 18. születésnapom.”

Az interjúkészítő megkérdezte a középiskolás fiút, tudja-e, hová menjen, vagy, hogy juthat haza, és milyen céljai vannak most, hogy egyedül maradt. A fiú azt mondta, a legfőbb célja, hogy visszajusson Kaliforniába, és befejezze a középiskolát.

Arra a kérdésre, hogy mi lenne a három leghőbb kívánsága, azt mondta, reméli, hogy az apja még él, hogy viszontláthatja a testvéreit, és hazajuthat. A magára hagyott fiú zavartnak tűnt, és egy nagy hátizsákot cipelt, amiben csak az a néhány holmi volt, amit otthonról vitt magával.

A TikTok felhasználókat feldúlta a fiú története. Megsajnálták őt, és többen is egyetértettek abban, hogy az anyja borzalmas kegyetlenséggel bánt vele. Mások megjegyezték, milyen mély szomorúság és félelem tükröződik a fiú szemében, és, hogy vannak emberek, akiknek nem lenne szabad gyereket vállalniuk.

@homesforhomeless ???????? #homeless #viral ♬ Sad Emotional Piano – DS Productions


Egy másik hozzászóló azt írta, nem érti, hogy tehet ilyet egy anya a gyerekével, és hozzátette, hogy az ő lányainak mindig lesz otthonuk, amíg ő életben van.

„A fájdalom a szemében egyszerűen őrületes” – jegyezte meg egy együttérző válaszadó.

A közösségi média felhasználói jókívánságokkal halmazotok el az ismeretlen 18 éves fiút, és azért imádkoznak, hogy hamarosan jobbra forduljon a sorsa.