Egy anyuka a 6 éves kislányával sétált, mikor észrevettek egy földön zokogó férfit, de amit a lány ekkor művelt, az valami csodálatos

Mikor egy fiatal lány és az anyukája kisétáltak egy üzletből, találkoztak egy zokogó férfival. Az anyukának eszében sem jutott, hogy megálljon, de a lánya tette elgondolkodtatta.

Egy átlagos napon Kenyatta Lewis tanulságos pillanatnak volt szemtanúja. A virginiai anya épp egy boltból távozott, mikor hatéves kislánya különös kérdést tett fel.

Kislánya, Janiyah Lewis egy, az üzlet előtt ülő és síró férfi felé mutatott, majd megkérdezte az anyukáját, hogy észrevette-e őt. Kenyatta azt mondta  lányának, hogy a férfi szomorú, de mikor épp elsétáltak mellette a lánya valami váratlan dolgot tett.

HAJLÉKTALAN VOLT

A kislány odalépett az férfihoz, és többet tudott meg róla. Azt mondta: “Üdvözlöm uram, örüljön, hogy szép nap van, nem esik az eső”. Janiyah ezután megkérdezte a férfit, hogy miért ül a földön.

A férfi elmondta, hogy hajléktalan, mert egy tűzvészben elvesztette mind az otthonát és a feleségét. Anya és lánya megsajnálták őt, Janiyah az üdítőjét, anyja pedig pénzt ajánlott fel neki.

BEARANYOZTÁK A FÉRFI NAPJÁT

Janiyah felajánlotta a férfinak, hogy vásárol számára valamit a McDonald’s-ból, és ezzel feldobta napját. Az édesanya elárulta, hogy a férfi arca felragyogott, és meglepődött, hogy ennyi törődést és kedvességet tapasztal egy ilyen fiatal hölgytől.

Kenyatta elmondta, hogy kislányának mindig is “gyengéi” voltak a rászorulók. Az édesanya elárulta, hogy valahányszor Janiyah hajléktalanokat látott, arra kérte, hogy adjon nekik egy kis aprót.

A GYEREKEK JELENTIK A JÖVŐT

A kislány egyszerű és kedves gesztusa másokat is arra bátorított, hogy segítsenek a férfinak. A találkozás arra késztette Kenyattát, hogy megálljon, és elgondolkodjon a közösségében élő hajléktalanokon – és egy erőteljes leckét is tanított neki.

Rájött, hogy a gyerekek máshogy látják a világot, hozzátette: “A gyerekek jelentik a jövőnket; ez tény. Ez egy kicsit több reményt adnak nekem a világgal kapcsolatban.”

AZ ONLINE REAKCIÓ

A netezők dicsérték a kislány tettét, és sokan megköszönték neki, hogy szeretetet és kedvességet mutatott egy idegen felé. Az egyik felhasználó ezt írta: “Milyen édes és együttérző kislány! Néha a gyerekek olyan leckéket tanítanak nekünk, amit másképp nem tudtunk volna megtanulni.”

Egy másik felhasználó pedig ezt kommentálta: “Kedves, megható és szívből jövő. Kérlek, mindig őrizd meg ezt az együttérzést, ifjú hölgy. Te vagy a példa arra, milyennek kellene lennünk mindannyiunknak. Köszönöm, hogy beszéltél a férfival.”