Egy egyszerű gyakorlat, és elkerülnek a keringési problémák!

Pár perc alatt meg tudjuk tornáztatni az érrendszert!

A gyakorlat egy szovjet mérnök, Alexander Mikulin nevéhez kötődik. Ötven éves korában súlyos szívproblémát diagnosztizáltak nála. Orvosai azt mondták, legfeljebb 3-4 évet bír csak a szíve. Szinte minden mozgástól eltiltották. Ő viszont eldöntötte: nem hagyja magát! Mérnök lévén elkezdte megérteni a szervezetében fellépő problémát, és rájött, hogy a nagy vénák felelősek ezért az állapotért.

Olyan gyakorlatokat talált ki, amelyek segítségével megtornáztatható az érrendszer, de nem jelent fizikai terhelést. Elnevezte vibrációs tornának.

A vibrációs torna alapgyakorlata: kemény sarkú cipőben végezzük a gyakorlatot, de a legjobb, ha mezítláb. Álljunk nyugodtan, a lábfejeink kényelmes távolságban legyenek egymástól, és legyenek párhuzamosak egymással. Emeljük fel a sarkunkat kb 5 cm-re a földtől, majd hirtelen essünk vissza a sarkunkra. Érdemes közben a fogakat összeszorítva tartani.

Ismételjük 30-szor úgy, hogy legalább 2 másodperces szünetet tartunk a gyakorlatok között. Ha megvan a 30 gyakorlat, tartani kell egy 10 másodperces szünetet, és újra 30. Naponta 4-5 alkalommal ajánlott megcsinálni!

A gyakorlat által előidézett nyomás jól megtornáztatja az ereket.

Mikor ajánlott? 

Amikor hosszú ideig ülsz vagy állsz, vagy zsibbad a lábad
Hosszú gyaloglás után
Alsó végtagi ér-problémák esetén
Ha visszaeres a lábad.