„Egy hang a mennyből.” A gyászoló család egy üvegben kapott üzenetet 33 év után.

Néha egy palackba zárt üzenet inkább túlvilági üzenetnek tűnhet.

1989-ben a Mississippi állambeli Oxford középiskola egyik tanára egy palackba zárt üzenetet készített a hatodik osztálya számára. Mindenki megírta a nevét, címét és egy rövid üzenetet, majd viaszdugóval lepecsételték egy üvegbe, és a Little Tallahatchie folyóba dobták.

Martha Burnett tanárnő földrajzórát is tartott a diákoknak, elmagyarázva, hogy a palackok a delta folyórendszerén keresztül egyenesen a hatalmas Mississippibe úszhatnak. Az egyik palackot az 1990-es évek végén találták meg, ami elég rendkívüli, de 2022-ben egy második palackot is találtak.

A Mississippi állambeli Vicksburgben, a Yazoo folyó elterelőcsatornáján, Oxfordtól közel 300 mérföldre, Billy Mitchell éppen egy uszályt ellenőrzött a Big River Shipbuildingnél végzett munkája miatt, amikor meglátott egy zöld üvegcsét a vízben. Visszavitte az üveget a munkahelyére, és aprólékos munkával, grillnyársak segítségével eltávolította a benne lévő szakadt cetlit.

„Megdöbbentem és izgatott voltam” – emlékezett vissza Billy. „Hallottam már üvegbe zárt üzenetekről, de soha nem gondoltam volna, hogy itt a csatornában találok egyet.”

Az üzenet rongyos volt, de néhány szót ki tudtak olvasni belőle, köztük a dátumot és a származási helyet.

Brad Babb, a Big River biztonsági és megfelelőségi tisztviselője látta az üzenetet, amikor Billy visszahozta az irodába. Izgatottak voltak, és Brad azonnal elhatározta, hogy „nyomozót játszik”, hogy megtalálja a gyereket, aki 33 évvel ezelőtt írta. Megosztotta az üzenet fotóját a vállalat közösségi médiaoldalain.

Nem kellett sokáig várni, hogy a levél jogos tulajdonosai jelentkezzenek.

„Ez az én fiam volt!” – írta Melanie Dahl a Facebookon egy kommentben.

Az üzenetet Melanie és Eric Dahl fia, Brian Dahl írta, amikor még csak 11 éves volt. Brian sportoló volt, aki egykor legyőzte a rákot, de mindössze 29 évesen, egy otthoni baleset után elhunyt.

Minden érintettet kirázott a hideg, amikor rájöttek, hogy Brian üzenete 33 év alatt közel 300 mérföldet utazott.

„Olyan volt, mint egy hang a mennyből” – mondta Billy. „Vigyáz a szüleire. Azt hiszem, ez egy jel volt, hogy vigyáz rájuk.”

Brian szülei sem tudnának jobban egyetérteni.

„Olyan, mintha egy képzeletbeli regényben lenne, vagy mintha a tévében látnánk” – mondta Eric. „Látni Brian kézírását 11 vagy 12 éves korából – csodás volt.”

Miután a kezdeti sokk elmúlt, Melanie és Eric egyetértettek abban, hogy a gondviselés volt az, hogy az üzenet visszatalált hozzájuk.

Brian okos volt és remek humorérzékkel rendelkezett. Melanie úgy gondolja, hogy a fia „nagyon jól szórakozna ezen”.

A Big River Hajógyár dolgozóit is meghatotta az élmény. Brad azt mondja, közel egy órát töltött telefonon Eric-kel a felfedezés után, és elmondta, hogy mennyire sokat jelent nekik az üveg megtalálása. A Dahl család hamarosan szervezett egy utat a vállalathoz, hogy visszaszerezzék a családjuk történetének ezt a darabját, és köszönetet mondjanak a munkásoknak, akik mindezt lehetővé tették.

„Valami mélyreható dolog történt, ami összehozott minket, ezért személyesen akartuk megtenni” – magyarázta Eric. „Olyanok voltak, mintha azonnal családtagok lennének. Látni, hogy valami azonnal összeköti az embereket, csodálatos dolog, jellemző volt Brianre, hogy összehozza az embereket. Ez annak a bizonyítéka, hogy ki ő és ki volt.„.”

Eric úgy véli, hogy ez az üzenet csak egy újabb módja annak, ahogyan fia megérintette az emberek szívét életében, és ahogyan ezt még halála után is teszi.

„A szeretet soha nem múlik el” – mondta.

Mi sem tudnánk jobban egyetérteni!

Oszd meg ezt a történetet, hogy az örökké tartó szeretet üzenetét még tovább terjeszthesd.