Egy házaspár örökbe fogadta a karok nélkül született kisbabát – egy évvel később az egész világot meghódította

A karok nélkül született babát elhagyták a vér szerinti szülei, de egy háromgyerekes család örökbe fogadta őt. Amikor a kislány majdnem egyéves volt, a szülei feltöltöttek róla egy elragadó videót az internetre, ami rengeteg elismerő megjegyzést kapott.

A kis Vasilina vidám, mosolygós gyerek, akiről ma már senki nem gondolná, hogy csecsemőkorában egy árvaházban hagyták, mert karok nélkül született.

Szerencsére egy házaspár meglátta a fényképét az interneten, és úgy döntött, hogy örökbe fogadja, annak ellenére, hogy már volt három fiuk, közülük az egyikük szintén örökbe fogadott gyerek.

A párnak, Elmira és Chris Knutsennek azonban nem volt könnyű örökbe fogadnia Vasilinát, mivel Chris amerikai, Elmira pedig orosz állampolgár volt. A bíróság az utolsó pillanatban végül mégis az ő javukra döntött.

„Amikor először hazahoztuk Vasilinát, folyton mosolygott” – mondta Elmira. „Aztán hisztizni kezdett, ami tulajdonképpen jó jel volt. Ez azt jelentette, hogy kezd elmúlni a feszültség, amit az árvaház okozott. Végső soron ahhoz sem volt hozzá szokva, hogy az emberek a karjukba vegyék. Az emberek még ritkábban fogadnak örökbe kéz vagy láb nélküli gyerekeket, mint mentális vagy pszichés zavarokkal küzdő gyerekeket” – magyarázta a családanya.

Fotó: Facebook | Anna Danilova

De nem Vasilina volt az első fogyatékkal élő gyerek, akit a pár örökbe fogadott. A pár fogadott fia, Denis szintén karok nélkül született, és most protéziseket visel.

„Eleinte nem akartuk örökbe fogadni Vasilinát. Úgy gondoltuk, nincs elég energiánk vagy türelmünk még a három meglévő gyermekünkhöz sem” – emlékezett vissza Elmira.

„Arra gondoltunk, talán valaki más befogadja őt, ezért csak néztük a fényképét, és minden erőnkkel imádkoztunk érte.”

Denis azonban szerette volna, hogy Vasilina a család tagja legyen, és a pár két másik fia, Radik és Aidan is szeretett volna egy lánytestvért. Bár Radik eredetileg azt mondta, olyan kishúgot szeretne, akinek van karja, gyorsan meggondolta magát, amikor a szülők hazavitték Vasilinát.

Fotó: Facebook | Anna Danilova

„A fiúk attól a perctől kezdve szerették Vasilinát, hogy hazahoztuk” – mondta Elmira. Sőt, a testvérei valósággal versengtek a kislány figyelméért.

„Jelenleg a két idősebb fiú táborban van, de általában a gyerekek szó szerint verekednek érte” – mesélte Elmira.

Bár Vasilinának nincsenek karjai, nagyon elszánt gyerek, és a szülei segítségével hamarosan megtanult járni.

2016. október 12-én Elmira feltöltött egy videót a Facebookra, amin az látható, amint Vasilina megpróbál a lábával enni. A videó gyorsan népszerű lett a közösségi oldalon, és a kislány igazi internetes sztár lett.

Fotó: Facebook | Anna Danilova

A felvételen látható, amint Vasilina a lábujjaival megragadja a villáját, majd lassan a szájához emeli a falatot. Bár elsőre nem sikerült neki, nem volt hajlandó feladni, bal lábával ügyesen megigazította az ételt a villán, és végül sikerrel járt.

Vasilina elszántságát látva nem meglepő, hogy a videó olyan népszerű lett, és mindenki lelkesen dicsérte őt.

Fotók: Facebook/Anna Danilova