Egy kislány talál a folyón egy papírhajót, amire az van ráírva: “Segíts nekünk”

Katie háromévesen már tudta, hogy vigyázni kell, amikor a folyó mellett sétál, az anyukája, Lucinda pedig a hátsó veranda székein ült, és szemmel tartotta a lányát, miközben próbálta megtanítani neki az önállóságot.

Lucinda úgy vélte, hogy a gyerekeknek korán el kell kezdeniük az önállóságot, és Katie már most nagyon sokat tanult a világról. De a folyók, óceánok és más víztömegek közelében mindig óvatosabbnak kell lenni.

Egy nap Katie elkezdett Lucinda felé szaladni.

“Anya! Anya!” Katie felkiáltott, és az anyja észrevette, hogy valami furcsa dolog van a kezében.

“Mi a baj, Katie? Mi az ott? Tudod, mit mondtam neked a furcsa tárgyak megfogásáról” – emlékeztette Lucinda finoman. A kislány átnyújtotta az anyjának, amit felfedezett.

“Anyuci! Ezt találtam a folyónál!” – kiáltotta a kislány, és felemelte azt, ami egy papírhajónak tűnt, Lucinda pedig elvette tőle.

Lucinda megragadta a papírhajót, és megvizsgálta, hogy nem koszos-e. Legnagyobb megdöbbenésére a “Segítség!” felirat volt tisztán olvasható a papíron, de fogalma sem volt róla, hogy ez egy vicc, vagy egy valódi segélykérés.

Arra gondolt, hogy felhívja a 911-et, de mit mondana nekik? A lelkiismerete mégsem engedte, hogy elfelejtse az üzenetet. Volt már olyan helyzetben a múltjában, amikor nem volt mód arra, hogy segítséget kérjen. Ha valakinek segítségre volt szüksége, ő tenni akart valamit. Ezért felkapta a telefonját a veranda üléséről, megfogta Katie kezét, és visszavitte a folyóhoz, ahol megtalálta a papírhajót.

Elmagyaráztatta Katie-vel, hogy pontosan hol találta a csónakot, és elhatározta, hogy végigsétál a folyón, és megpróbálja megtalálni azt, aki az üzenetet küldte. Katie végig izgatott volt a séta alatt, bár Lucinda több mint tíz perc séta után aggódni kezdett.

“Anyu, közel vagyunk már?”

“Nem tudom, kicsim. Ha nem találunk semmit vagy valakit hamarosan, visszafordulunk” – válaszolta megnyugtató hangon.

Láttak más házakat, sőt, néhány tanyát is, de senki sem volt a közelben. Végül egy kis tanyához értek, és meglepetésükre egy fiú ült a folyó partján, aki nem lehetett sokkal idősebb Katie-nél.

Meglátta őket, és észrevette a papírhajót Lucinda kezében, ami arra késztette, hogy felálljon és odafusson hozzájuk. “Nálatok van a csónakom! Azért jöttetek, hogy segítsetek!”

Katie mosolyogva rántotta meg a kezét. “Anyu, megcsináltuk! Megtaláltuk!”

Lucinda bólintott a lánya és a fiú felé. De az arca zavarba jött. “Mi folyik itt, kölyök? Milyen segítségre van szükséged? Elhoztam a telefonomat, hogy felhívhassunk valakit” – jelentette ki, és kissé lehajolt, hogy alaposan szemügyre vehesse a gyereket, aki nem tűnt veszélyben lévőnek.

“Gyere velem!” – mondta, és elkezdett egyre beljebb futni a farmon, amely hatalmas és tágas volt, körülötte rengeteg beültetett növény volt. Soha nem látta még ezt a helyet, bár olyan közel volt a házához.

Követték a fiút, és felfedeztek egy idősebb nőt, aki egy facsákánnyal dolgozott a földön. A nő izzadt a hőségtől, de mosolygott, amikor a fiú közelebb ért.

“Nagymama! Találtam egy kis segítséget!” – mondta neki, és visszamutatott Lucindára és Katie-re, akik sokkal lassabban közeledtek.

“Miről beszélsz, Walter?” – kérdezte furcsán az idősebb asszony.

“Segítségre van szükséged, és én megtaláltam!” mondta Walter mosolyogva, és körbeugrálta a nagymamáját, aki még mindig zavarban volt.

Lucinda úgy döntött, hogy tisztázza a helyzetet. “A lányom találta ezt a papírhajót egy üzenettel, amiben segítséget kér. Körülbelül húsz percre délre lakunk gyalog. Történt valami?”

Az idősebb nő kinyitotta a száját, majd becsukta, és oldalra nézett az unokájára. Aztán megszólalt, és megrázta a fejét. “Nem tudom, miről beszél Walter. Semmi sem történt” – válaszolta.

“Nagymama! Valóban segítségre van szükségünk! Hallottam tegnap este. Beszéltél a telefonban, és azt mondtad, hogy már túl öreg vagy ahhoz, hogy a mezőn dolgozz, és azt kívánod, bárcsak több segítséged lenne. Ezért kimentem a folyóhoz, és írtam egy üzenetet egy papírhajóra, hogy segítséget kérjek!” Magyarázta Walter, amivel végre megnevettette az idősebb nőket.

“Istenem, Walter! Valószínűleg megijesztetted ezt a nőt, mert azt hitte, hogy tényleg vészhelyzet van a környéken!” – nevetett a nagymamája, és később bocsánatot kért Lucindától.

“Őszintén szólva nem tudtam, mit fogunk találni, amikor úgy döntöttem, hogy megkeressük azt, aki a papírhajót küldte, de ez vicces és jobb, mint amire számítottam – szólt közbe Lucinda széles mosollyal.

Hamarosan Katie és Walter a mezőn játszottak, miközben Lucinda Walter nagymamájával beszélgetett. Ő egy csodálatos asszony volt, Isabelle-nek hívták, akinek a férje egy évvel ezelőtt halt meg. Az ő korában már egyre nehezebb volt a farmon dolgozni, és észre sem vette, hogy Walter hallgatja.

“Waltert minden nyáron nálam hagyják a szülei, de az idei év minden eddiginél nehezebb volt. Már nem vagyok fiatal, tudja? A férjem csinálta ennek nagy részét, a fiaink pedig tinédzserként segítettek, amíg el nem mentek főiskolára” – magyarázta Isabelle nyugodtan Lucindának, aki megértően bólintott.

“Meg tudom érteni. Ez egy nagy terület, amit fenn kell tartani” – mondta, és elvigyorodott a mezőn játszadozó Katie és Walter hangjaira.

“Valójában azon gondolkodom, hogy hamarosan eladom, és a fiaim egyetértenek ezzel. Úgyhogy lehet, hogy hamarosan egy kicsit délre költözöm” – árulta el az idősebb nő.

“Nos, miért nem írja fel a telefonszámomat. Ha bármire szüksége van, felhívhat. Tudok néhány eladó ingatlanról a házam közelében. Adhatok néhány elérhetőséget is” – ajánlotta fel Lucinda, amit Isabelle nagyra értékelt.

Lucinda és Katie elbúcsúzott, és elindultak vissza a házuk felé, megígérve, hogy néhány nap múlva visszatérnek, hogy a gyerekek még játszhassanak, a nők pedig beszélgethessenek.

A következő hónapokban minden második nap meglátogatták a farmot, és jó barátságot kötöttek a családdal. Lucinda elkezdett segíteni Isabelle-nek a látogatások során, így az idősebb asszony egy kosárnyi termést ajándékozott neki a farmjáról, amikor elérkezett a betakarítási szezon.

Körülbelül egy évvel később Isabelle végül eladta a farmját, és néhány házzal arrébb költözött Lucindától és Katie-től. A korkülönbségük ellenére a nők jó barátnők lettek, és Katie és Walter imádtak együtt játszani a folyó mellett.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Ha valaki segítséget kér, ne habozzunk válaszolni a hívásra. Bár Lucindának fogalma sem volt, hogyan segíthetne a hajóüzenetet küldő személynek, mégis megpróbált tenni valamit. És még azután is, hogy nem fedezett fel veszélyt vagy vészhelyzetet, felajánlotta segítségét az idősebb nőnek és az unokájának.
  • A jóságot mindig jósággal viszonozzák. Lucinda valami jót tett Isabelle-nek azzal, hogy különböző módon felajánlotta a segítségét, így az idősebb asszony viszonozta, amikor eljött a betakarítási szezon.

Ez egy kitalált történet, bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.