Egy nyugdíjas őszinte levele saját magához

Legalább két tucat intelem, amit érdemes betartani, ha túl vagyunk életünk delén.

‘Levél öregségemre:

Szóval, kedvesem, ha megöregszel, soha ne taníts senkinek, semmit. Még ha biztos is vagy benne, hogy igazad van, akkor sem. Emlékszel, hogy ez egyszer mennyire zavart téged is? Megfogadtad az idősebbek tanácsát?… Ugye, nem?

Ne próbálj segíteni, hacsak nem kérik. Ne erőltesd rá magad senkire. Ne próbáld megvédeni szeretteidet a világ minden szerencsétlenségétől. Csak szeresd őket.

Ne panaszkodj az egészségedre, a szomszédaidra, a kormányodra vagy a nyugdíjadra!

Ne várj gyermeki hálát. Ne feledd: nincsenek hálátlan gyerekek – vannak buta szülők, akik hálát várnak a gyerekeiktől.

Ne mondj olyan kifejezéseket, mint: ‘Én a te korodban vagyok… ”A legjobb éveket adtam neked .. ‘, ‘Idősebb vagyok, így jobban tudom… ‘ Ez elviselhetetlen!

Ha unokáid vannak, ne ragaszkodj ahhoz, hogy a neveden szólítsanak, hiszen a legszebb szó a ‘Mama’.

Ne pazarold az utolsó pénzed anti-ageing kezelésekre. Ez olyan mosolyogtató…, hidd el, jobb, ha utazásra költöd a tartalékaid.

Vigyázz a párodra, még akkor is, ha ráncos, gyámoltalan és szeszélyes öregember lesz belőle. Ne felejtsd el, hogy ő is volt fiatal, erős és vidám. És talán ő az egyetlen, akinek most igazán szüksége van rád.

Ne próbálj mindenáron lépést tartani a korral: csak értsd meg az új technológiákat, tanulj folyamatosan valami újat…, és bár vicces kicsit, de csináld azt, amit akarsz. Amíg megteheted!

Ne hibáztasd magad semmiért. Bármi is történt az életeddel vagy a gyerekeid életével, te mindent megtettél, amit tudtál.

Őrizd meg a méltóságod bármilyen helyzetben! Tegyél meg minden tőled telhetőt kedvesem, ez nagyon fontos.

És ne feledd: ha még élsz, akkor valakinek szüksége van rád!’