Egy szobanövény, ami észrevétlenül gyógyít

Igénytelen növény, de annál hasznosabb!

Az anyósnyelv könnyen gondozható, és nem sok törődést igénylő növény. Afrikából származik, ahol évszázadok óta különféle betegségek gyógyítására is használják.

A levével gyulladásokat kezelnek, de a bélférgek és a női bajok, valamint a fülfájás, a fejfájás és a bőrirritációk kezelésére is használják.

A szakértők szerint az egészségre jó hatással van, pusztán azzal ha a szobában van a növény.

Fülgyulladás

A friss levelet törd ketté és facsarj ki annyit a levéből, amennyit lehet. Langyosítsd meg és tegyél 1-2 cseppet a füledbe, naponta háromszor ismételd meg, amíg elmúlik a fájdalom.

Fejfájás

Egy levelét vágd kis darabokra, majd hagyd száradni. Egy teáskanálnyit tegyél belőle egy tányérba és önts hozzá pár csepp olajat. Gyufával gyújtsd meg. Csak kis lánggal kell égnie. Hagyd füstölni és lélegezd be. Az erős fejfájás esetén is segít.

Tisztítja a levegőt

Megtisztítja a levegőt a káros anyagoktól. A levegő sokkal tisztább lesz tőle, ezért érdemes minél többet tartani ebből a virágból a házban.

Erősíti az immunrendszert

Javítja az anyagcserét és erősíti a szervezet védekezőképességét.

Egy, még csupán 2-3 levéllel rendelkező fiatal anyósnyelv elég szegényesnek tűnhet a szemünkben, de a növény gyöktörzséből gyorsan fejlődnek az új levelek, amelyek hamar kitöltik a cserepet. Ha elbokrosodik a növény, a korábban kopár képet nyújtó levelek már inkább méltóságteljes, előkelő külsőt vesznek fel.