Egy tűzoltó és a felesége örökbe fogadtak egy újszülöttet, akit egy „biztonságos babadobozban” hagytak a tűzoltóságon

Egy tűzoltó és felesége, akik tíz éven át küzdöttek meddőséggel, örökbe fogadták az újszülöttet, akit egy „biztonságos babadobozban” találtak egy tűzoltóállomáson.

Zoey babát a floridai Ocalában, a helyi tűzoltóság épületében kialakított „biztonságos babadobozban” találták, a kislány köldökzsinórja egy cipőfűzővel volt elkötve.

A Safe Haven Baby Boxes kezdeményezés célja, hogy biztonságos és anonim módot biztosítson a szülőknek arra, hogy lemondjanak kisbabájukról.

Monica Kelsey, a Safe Haven Baby Boxes alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy Zoey története tökéletesen példázza a dobozok célját. Ezekben a kormányzati épületeken elhelyezett dobozokban idén már 10 babát találtak, ami rekordnak számít a kezdeményezés elindítása óta.

A Zoey-t örökbefogadó tűzoltó és felesége rendkívül hálásak azért, hogy a baba hozzájuk került, és szerették volna, ha a biológiai édesanya tudja, hogy a kislány biztonságban van, és szerető családja lesz.

Amikor a tűzoltó felfedezte a kislányt a dobozban, azonnal bevitte őt a kórházba, majd a feleségével együtt hivatalosan is elindították az örökbefogadási procedúrát.

A házaspár számára az, hogy rátaláltak Zoey-ra, igazi áldás volt, miután már hosszú ideje küzdöttek azért, hogy szülők lehessenek.

„Őszintén szólva mindenki csodálkozott, hogy szinte kézbesítették nekünk, és hogy minden úgyszólván magától alakult ki, és két nappal később hazavihettük” – mondta a kislány örökbefogadó anyukája.

Monica Kelsey eredetileg azért indította el a mozgalmat, hogy megmentse azokat a babákat, akiket biológiai szüleik magukra hagynak, és akiket sok esetben már csak túl későn találnak meg.

A babadobozok lényege, hogy amikor valaki elhelyez benne egy újszülöttet, aktiválódik egy csendes riasztó, így a csecsemők biztonságban vannak, ugyanakkor ez a módszer a biológiai szülők számára is névtelenséget biztosít.