Egyedülálló anya énekel a metróban, hogy megetesse beteg fiát, az üzletember meghallja a dalát és könnyek között letérdel – A nap története

Egy szegény anyuka, aki beteg kisfia etetéséért küzd, egy metróállomáson énekel egy dalt alamizsnáért cserébe. Egy nap egy gazdag férfi felismeri a dalszöveget, és sírva térdel le elé, mint egy elveszett bárány, aki megtalálta az anyját.

Rachel a metró peronján ült, és figyelte, ahogy az emberek elmennek mellette, a saját dolgukkal törődve. A következő vonat néhány perc múlva érkezett; ezt már abból is kitalálta, hogy a felszállni készülő utasokat nézte. De Rachel nem ezért jött.

“Anyu, éhes vagyok, és fáj a lábam” – szólalt meg az ölében fekvő hatéves beteg fia, Dave törékeny, kétségbeesett hangja.

Rachel tudta, hogy elfogyott a pénze, miután mindent elköltött ebédre. Egy üres poharat tett maga elé, és egy szívéhez közel álló dalt kezdett énekelni…

Az édes hangjától elvonatkoztatott emberek úgy tűnt, nem vesznek tudomást a fájdalmáról. A legtöbben a telefonjukkal voltak elfoglalva, néhányan egy-két érmét kerestek, amit a poharába dobhattak, és néhányan még csak rá sem néztek.

Rachelt nem érdekelte a tudatlanságuk. Ő ott volt, alamizsnát keresett egy dalért cserébe, amelyet egész életében dúdolt. Kétségbeesett tekintete alatt a koszos padlót bámulta, hosszú arcot vágott, és azt a dallamot énekelte, amit mindig is a kisfiának énekelt álomba.

“Istenem, kérlek, segíts legyőzni a küzdelmeimet. Még ha ezek az emberek egy-egy érmét is adnának, akkor is lenne annyi pénzem, hogy vacsorát és kenőcsöt vehessek a fiamnak” – gondolta éneklés közben.

Néhány perccel később Rachel hallotta, hogy néhány érmét dobtak a poharába. Nem mosolygott, és fájdalmasan felnézett, hogy könnyein keresztül megköszönje az illetőnek. Érthető volt, hogy ő is csak egy újabb elhagyatott hajléktalan volt egy gyermekkel, aki a tehetségét használta fel a megélhetés érdekében.

Több perc telt el, miközben Rachel újra és újra elénekelte a dalt. Először semmi sem tűnt szokatlannak. A vonat megérkezett, és az emberek elkezdtek felszállni rá, miközben néhányan leszálltak, és a fő kijárat felé özönlöttek.

Rachel tartott egy kis szünetet, hogy megnézze, jól van-e a fia. “Dave, drágám, csak még néhány perc. És aztán indulj el innen, rendben?”

Dave nagyot pöffeszkedett. Éhes volt, és fájt neki a sérült lába. Két nappal ezelőtt Dave szörnyen elesett játék közben. Ugyanabban a parkolóban történt, ahol anya és fia általában aludni szokott, egy halom régi kartonpapíron, amit a kukából szedtek össze.

A vonat elrobogott a peron mellett. Köhögött, és újra énekelni kezdte a dallamot. De ezúttal egy gazdag férfi, aki épp akkor szállt le a vonatról, kísértetiesen vonzódott a hangjához és a dalszöveghez. A 27 éves Jeffrey volt az, aki valamiért rájött, hogy ezt a dalt már hallotta korábban.

“Ezt a dalt? Már hallottam korábban. De ki énekli? És honnan tudja a szöveget, amit csak a nagymamám, a nővérem és én ismertünk?” – tűnődött, miközben megközelítette azt a helyet, ahol Rachel állt.

Ahogy Jeffrey közeledett a helyhez, lassan könnyek gyűltek a szemébe. Rachel épp elmerült az édes dallamban, amikor egy hosszú férfi árnyéka esett rá, megzavarva őt.

“Ó, Istenem! RACHEL, te vagy az? Jézusom, annyira sajnálom!” – zokogott Jeffrey, és térdre rogyott. “Kérlek, bocsáss meg, hogy ezt tettem veled, Nővérem”.

Rachel szíve gyorsabban kezdett dobogni. Úgy érezte, mintha ki akarna pottyanni a kamrájából, mert ebben a pillanatban Rachel minden múltbéli fájdalma visszarohant.

“Testvér? Istenem, Jeffrey, te vagy az?” – kiáltotta.

A testvérek sírva bámultak egymásra, visszatekintve arra az egy hibára, amit Jeffrey 18 évvel ezelőtt elkövetett, és ami Rachelnek nem csak a boldogságába került.

Amikor Jeffrey és Rachel kicsik voltak, elvesztették a szüleiket egy autóbalesetben. A nagymamájukhoz, Alice-hez költöztek, aki a szüleik helyett gondoskodott róluk. Ő volt mindenük, amijük volt.

Amikor a testvérek depressziósak voltak a szüleikre gondolva, gyakran énekelt nekik egy gyönyörű dallamot, hogy megvigasztalja őket. “Énekeljétek ezt a dalt, ha nehéznek érzitek a szíveteket. És sokkal jobban fogjátok érezni magatokat” – mondta gyakran, miközben Jeffreyt és Rachelt a karjaiban ringatta.

A család boldog volt azzal a kevéssel, amijük volt. Nem voltak gondok a paradicsomukban, egészen addig, amíg egy nap Alice meg nem halt szívrohamban. Elvesztése elviselhetetlen volt, és a gyerekeket egy menhelyre küldték, mielőtt még túl tudtak volna lépni rajta, vagy megfelelően gyászolni tudtak volna. Jeffrey itt kapott egy új kezdetet, hogy rendbe hozza az életét.

Egy gazdag házaspár fogadta örökbe, míg Rachel egyedül maradt. Őt senki sem akarta, mert sántított. Csak a fogyatékosságát látták, nem a szívét, amely szeretetre és törődésre vágyott. Rachel összetört, de megvigasztalta, amikor Jeffrey megígérte, hogy visszatér érte. De ki gondolta volna, hogy ezzel az ígérettel együtt a szívét is összetöri?

“Megígérem, hogy visszajövök érted, húgom. Maradj erős és várj rám. Eljövök és magammal viszlek” – ígérte a kilencéves Jeffrey, mielőtt fájdalmasan elbúcsúzott a húgától. Az a végzetes nap volt az utolsó alkalom, amikor Rachel látta Jeffreyt. Soha nem jött vissza érte.

Jeffreyt elcsábította újdonsült gazdag élete, és lassan megfeledkezett kishúgáról és a neki tett ígéretéről. Feltételezte, hogy valaki majd örökbe fogadja, de a sors mást tartogatott szegény Rachel számára.

Rachel önszántából költözött ki a menhelyről, miután betöltötte a 18. életévét. Beleszeretett egy férfiba, és arról álmodott, hogy együtt alapítanak családot. Rachel fiatal volt, gyönyörű és őrülten szerelmes. Bízott a férfiban, és azt hitte, hogy ő lesz a mindene, de tévedett.

Rachel álmainak aznap lett vége, amikor a barátja dobta őt, amikor felfedte terhességét. Miután minden reményét elvesztette az életben, összeszedte magát, hogy a benne lévő fájdalomból táplálkozva éljen a gyermekéért.

Szegény Rachel nem talált munkát, mivel senki sem volt hajlandó felvenni őt előzetes tapasztalat nélkül. A fogyatékosságát csak gonosz kifogásnak tekintették, hogy ne vegyék fel.

Rachel életében egyre csak gyűltek a nehézségek, de egyetlen oka volt mosolyogni, amikor először tartotta a kezében a kis Dave-et. Hajléktalan volt, de elhatározta, hogy nem hagyja éhen halni a fiát. Rachel minden bátorságát összeszedve naponta elment a különböző metró- és buszállomásokra, és alamizsnáért cserébe elénekelte a nagymamája által tanított dalt.

“…És ezt tettem, hogy felneveljem a fiamat” – kiáltotta. Jeffrey bűntudatától gyötört lelkiismerete kérdezgetni kezdte, és nem tudott válaszolni. A fiatalember, aki ma már gazdag iparmágnás volt, aki örökbefogadó apja üzletét vette át, a bámészkodók szeme láttára megtette az elképzelhetetlent.

“Hugi, sajnálom. Tudom, hogy ez egy kis szó ahhoz képest, hogy milyen küzdelmeket kellett átélned. De ígérem, hogy mostantól jobbá teszem a napjaidat” – mondta, miközben a karjába kapta a beteg Dave-et. Rachel megdöbbenve állt fel, és a sántítás miatt nehezen egyensúlyozott egy botra támaszkodva.

Jeffrey átkarolta Rachel vállát, és azt mondta: “Menjünk haza, hugi!”.

Rachel szemén meleg könnycseppek gördültek le. Évek óta először hulltak örömkönnyei, és érezte, hogy a szíve könnyebb lesz, amikor érezte a bátyja melegségét maga körül.

Ezen a napon Jeffrey és Rachel 18 szörnyű évnyi különélés után újra összekerült. Amellett, hogy Jeffrey luxusházában adott nekik szállást, kifizette kis unokaöccse kezelését is. Felbérelt egy gyógyfürdőterapeutát, hogy ápolja a húgát, és olyan sminket adjon neki, amely már nem emlékeztette az egész életében elszenvedett csúnya érzelmi sebekre.

A mai világ annyira versenyképes, és a legtöbben folyamatosan a pénz után száguldoznak. De vajon ez azt jelenti, hogy az ember könnyen megfeledkezhet a szeretteiről? Ön szerint a Jeffreyhez hasonló testvéreknek tiszteletben kell tartaniuk a kapcsolatokat, és nem szabad ezt a szeretetet pénzre cserélni?

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

A pénz csak anyagi javak a valódi kapcsolatokhoz képest. Amikor egy gazdag házaspár örökbe fogadta Jeffreyt, megígérte a húgának, Rachelnek, hogy eljön érte. De ő elmerült az újonnan szerzett gazdag életében, és elfelejtette az ígéretét. Elhagyta Rachelt, és megfeledkezett a létezéséről, mígnem 18 évvel később találkozott vele a metróállomáson.

Minden küzdelem véget ér egyszer, ha hiszel Istenben. A nehéz idők ellenére Rachel mindig kérte Istent, hogy jóra forduljon az élete. Imája meghallgatásra talált, amikor elhidegült testvére még aznap újra összejött vele.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Talán feldobja a napjukat és inspirálja őket.