Egyetlen nap alatt minden hangyát eltüntethetsz a lakásból ezzel a szuper, olcsó, házi keverékkel

Itt egy otthon egyszerűen elkészíthető keverék, amivel minden hangya pillanatok alatt eltűnik az otthonodból.

A recept legfontosabb összetevője az úgynevezett nátrium-borát, amelynek a köznap elnevezése a bórax. Nagyanyáink előszeretettel használták ezt a szert takarításra és más egyebekre. Ez a szer ma is kapható, mezőgazdasági boltokban könnyen beszerezhető.

A hangyairtó összerakásához 2 evőkanál bórax, 1 bögre meleg víz, fél bögre cukor és egy vattagolyó szükséges, használj hozzá gumikesztyűt is, mert a szer irritálja a kéz bőrét, kerüld el, hogy érintkezzen vele.

A bóraxot keverd össze a vízzel és a cukorral egy műanyag tálkában – legjobban akkor jársz, ha egy kidobható tálkát használsz, például fagyis tartályt, esetleg nagy tejfölös- vagy joghurtospoharat -, ezután tegyél bele a keverékbe egy vattagolyót, amit utána tegyél ki a hangyák vonulási útvonalára.

A rovarok imádják a cukrot, ezért rámennek a golyóra, de ez végzetes lesz számukra. Fontos, hogy ételek mellé  ne tedd a frissen elkészített hangyairtót, és ha kicsi gyereked vagy házi kedvenced van, akkor inkább ne alkalmazd ezt a keveréket, mérgezést okozhat.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.