Elég egyszer megvenni, és folyamatosan kihajtanak ezek a zöldségek

Semmilyen különös kezelést nem igényelnek – maguktól nőnek.

A zöldségimádók kreatív emberek, mert minden kis helyet, cserepet kihasználnak, hogy kedvenc fűszernövényeiket, leveles és gyökeres zöldségeiket maguk termelhessék meg, figyelve amint azok növekednek, fejlődnek, és beérnek.Ezek a zöldségek mindig képesek megújulni, kihajtani, ezért megéri foglalkozni velük!

1. Újhagyma

Vásároljunk egy-két csomó újhagymát, de ne együk meg a gyökér részt, hanem csak a szárát. Ezt tegyük bele egy pohár vízbe, tartsuk napos helyen, és pár nap alatt gyökeret fog ereszteni a hagyma, amit el lehet ültetni egy cserépbe.

2. Fokhagyma

Ha egész évben szeretnénk friss fokhagymaszárat, egy kis cserép földbe szúrjunk el pár cikket. Pár nap múlva ki fog hajtani.

3. Kínai kel

Ha meghagyjuk a kínai kel szárát, és vízbe rakjuk, szobahőmérsékleten egy-két hét alatt leveleket fog hajtani. Fontos azonban, hogy időnként cseréljük ki a vizet.

4. Koriander

A fiatal hajtásokat tegyük vízbe, és ha gyökerezni kezdenek, ültessük kisebb cserébe őket, hogy tovább gyarapodhassanak.orrás

5. Bazsalikom

Ez a finom illatú fűszernövény könnyen szaporítható. Ha megvettünk egy tövet, a dús levelű hajtásokból csípjünk le párat, és tegyük bele egy pohár vízbe. Állítsuk napsütötte helyre. Pár nap múlva, ha már szépen fejlődésnek indulnak a hajtások, egyszerűen ültessük el egy cserépbe.

6. Zeller

Ebben az esetben is a gyökér- és szárrészt tegyük vízbe, hogy érje a napfény, majd figyeljük a “mozgást”, hogy mikor bújnak elő a levélkék.

7. Római saláta

A szárát bele kell tenni egy pohár vízbe, majd a minél naposabb helyre. Hamar fejlődésnek indul.