Ezért nem csalják meg az érzelmileg érett férfiak a szerelmüket

Bár a függetlenség és az autonómia minden férfi kifejezett vágya az életben, ugyanolyan fontos szerep jut az érzelmi érettség és függetlenség számára is. Ezt a valóságot akkor láthatjuk tisztán, amikor a férfi felnőtt korában kezd párkapcsolatot.

Ugyanis attól való félelmében, hogy elveszítheti identitását, függetlenségét és saját személyiségét, nem ritka, hogy zavaros kapcsolatokat kezd kialakítani a hölgyekkel. Ez a férfiassághoz vezető út korántsem könnyű egy férfi számára, és nem mindeniküknek sikerül érzelmileg éretté válni.

Azonban nem minden férfi tekint a behálózott nőre trófeaként, az érzelmileg érett férfi soha nem csalja meg azt a nőt, akit igazán szeret. És hogy miért?

1. Elsősorban, mert tiszteli a partnerét

Ő az a férfi, aki tudja, hogyan kell tisztelni a nőket, és soha nem bántaná és nem okozna szenvedést partnere számára. Tisztelete a szeretett nő iránt érzett őszinte érzéseiből fakad. Tiszteli őt azért, amilyen: a lényéért, a gondolkodásáért, hiszen ez az a nő, aki felkelti benne a csodálat és a szeretet érzését. Ő az a nő, aki alkot, szeret, és álmodik. Vele ő is fontosnak, és megbecsültnek érzi magát.

2. Nem alakít ki beteges kapcsolatokat

Egy igazi férfi nem alakít ki hamis, és helytelen kapcsolatokat. Nem egy egyéjszakás kalandhoz keres nőt, hanem komoly, egészséges kapcsolatra vágyik, ami kiteljesedést és őszinte érzelmeket jelent számára. Az érzelmileg érett férfi, nem akar a boldogság képzeletbeli buborékában élni, és nem fogadja el életében a hazugságot.

3. Helyes nevelési elvekben részesült

Ő az az ember, akit helyesen neveltek a szülei. Kiskorától kezdve egy korrekt szülő-gyerek kapcsolatban volt része, az egészséges férfi és női példakép egyaránt megadatott számára a családon belül. Gyermekkorától kezdve adott volt számára az érzelmi növekedéshez és éréshez szükséges energiaminőség.

Így aztán felnőtt korában a nőkhöz való hozzáállása a tisztelet és a törődés elvén alapul, mivel már kiskorában helyesen sajátította el a párkapcsolati leckéket.

4. Erős empátiával rendelkezik

Az érzelmileg érett férfi empátiája segíti őt abban, hogy helyes kapcsolatokat építsen ki a nőkkel, és hogy nagyon odafigyeljen a szükségleteikre. Attól a pillanattól kezdve, hogy egy igazi férfi találkozik álmai nőjével, hajlamos azonnal megérteni a nő igényeit, aggodalmait, problémáit, és belső érzéseit.

5. Megbecsüli azt a nőt, akit szeret

Ő az a férfi, aki igazán szereti a szíve választottját, ezért gesztusai őszinték lesznek vele szemben. Támogatni fogja, ha segítségre van szüksége, és ha nincs rá ideje, mindent megtesz, hogy megtalálja ennek a módját.

Minden szabadidejét vele fogja tölteni, mert jól érzi magát vele. Mindig vigyázni fog arra, hogy mit tesz vagy mond annak a nőnek, akit szeret. Kedves és figyelmes gesztusokat fog tenni a szeretett nő felé, kedvenc virágait ajándékozva számára, vagy egy romantikus estét szervezve neki.

6. Mindig tisztában van azzal, hogy mit akar

Egy érzelmileg érett férfi mindig tudja, mit akar. Elkötelezett, határozott, okos és találékony ember, mindig készen áll új és érdekes dolgokra és kihívásokra.

Mindig lendületben van, ugyanakkor optimistán tekint az életre. Életszabályai rövidek és világosak, a szeretett nő iránti odaadása pedig az egészséges és boldog párkapcsolatának az alapja.

7. A dolgokat mindig azok perspektívájában látja

Egy érzelmileg érett férfi számára jónak és szépnek tűnik a jövő a szívének kedves hölggyel. Vele együtt épít, javít, kommunikál, tökéletesít, és halad előre.

Együtt határozzák meg a közös jövőkép-terveket, és mindketten álmaik megvalósításán dolgoznak. Csak egy ilyen hölgy mellette látja magát, szeretettel és tisztelettel körülvéve, még évtizedek múltával is. Forrás