Ezzel szórd meg a rózsákat, hogy egész nyáron virágozzanak – Egy teáskanálnyi ebből az olcsó keverékből csodákra képes

Kíváncsi vagy mit kell tenni a rózsákra, hogy egész nyáron virágozzanak? – Egy teáskanál ebből a filléres szerből valóságos csodákra képes!

A rózsákat általában nagyra értékeljük megjelenésük és illatuk miatt. Ugyanakkor meglehetősen igényesek is, és ahhoz, hogy gazdagon virágozzanak, különös gondoskodást igényelnek. Nos, az alábbiakban egy filléres szert ajánlunk, mely egész nyáron virágzásra serkenti kedvenc rózsáinkat!

Amire szükségünk lesz az nem más, mint a kávézacc, hamu és egy literes műanyag palack. Először azonban hagyjuk kiszáradni a kávézaccot amíg por állagú nem lesz.

Ez után vegyük az üveget, tegyünk bele három evőkanál zaccot és négy evőkanál hamut. Az egészet rázzuk jól össze, és hagyjuk 24 órát pihenni.

Ezt követően 15 naponta egyszer alkalmazzuk a keveréket, hogy a virágoknak legyen idejük felszívni az összes tápanyagot. Ne felejtsük el a „csodaszert” hűvös helyen tartani. Ha így alkalmazzuk a módszert, már az első használattól látható eredményeket érhetünk el!

És egy másik trükk a rózsák virágzásának elősegítésére! Használjuk azt a tápot, amellyel a kutyákat vagy a macskákat etetjük. Igen, jól hallottad! Ezt az állati takarmányt használhatjuk a rózsák műtrágyájaként is és a magyarázat a lehető legegyszerűbb.

Kiderült, hogy ezek a kutyáknak vagy macskáknak szánt termékek sok fehérjét és mikro tápanyagot tartalmaznak, amelyekre a növényeinek oly nagy szükségük van. A gyors hatás érdekében a tápot vízzel és földdel kombinálhatjuk így az gyorsabban lebomlik, és a tápanyagok egy szempillantás alatt eljutnak a növényhez.