Fájdalomcsillapító, jó égésre, fogszuvasodás ellen, stb…

A kókuszolaj egészségre gyakorolt hatása egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több bolt polcain találkozhatunk vele. Jó is, ha van otthon, mivel számos betegséget gyógyíthatunk vele. Lássuk hogy használjuk, mint gyógyszert!

Megöli a fejtetűt

Leginkább a gyerekeket érint, mivel az iskolában, óvodában, a közösségben elkapják egymástól. Ha a kókuszolajat összekeverjük ánizs permettel, bekenjük vele a fejbőrt és a hajszálakat, várunk vele 30 percet, majd megmossuk a hajat, a fejtetűk elpusztulnak.

Fájdalomcsillapító

A kókuszolaj remek gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, ha bármilyen fájdalmat észlelünk, külsőleg alkalmazzuk a bőrön. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk az érintett testrészbe és hagyjuk beszívódni.

Sebek és égés

A kókuszolaj sok antioxidáns anyagot tartalmaz, segíti a bőrszövetek megújulását és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Emellett fertőtleníti is a sérült testrészt, segít meggátolni a gyulladás kialakulását.

Baktériumok ellen

A laurinsav egy közepes szénláncú zsírsav, amely a szervezetben fejti ki hatását, és ott a kórokozók, például a baktériumok ellen lép fel. A baktériumok sejtmembránja egy nagyon vékony, finom zsírrétegből áll. Ha ez érintkezésbe kerül a laurinsavval, elkezd feloldódni, és a baktérium elpusztul. A kókuszolaj kizárólag a kórokozó baktériumokat támadja meg. Ezt az is egyértelművé teszi, hogy az anyatej is tartalmaz laurinsavat a baba még nem eléggé kifejlett immunrendszere támogatására.

Fogszuvasodás megelőzése

Az írországi Athlone Institute of Technology tudósai megerősítik a kókuszolaj hatását azokkal a baktériumokkal kapcsolatban, amelyek szuvasodást és gyulladásokat idézhetnek elő a szájban. Tanulmányukhoz a kutatók a kókuszolaj mellett más olajokat is alkalmaztak, amelyekhez zsírbontó enzimeket adtak. Ezzel imitálták a szervezet zsíremésztését. Majd az így „megemésztett” olajokat különböző baktériumtörzsekkel hozták kapcsolatba. Ide tartozott a Streptococcus mutans csakúgy, mint a Candida albicans.