Fejtörő: az emberek mindössze 2%-ának sikerül megfejtenie ezt az egyszerű matematikai egyenletet

Ez a feladvány már az egész világot lázba hozta, mivel csak nagyon keveseknek sikerül megtalálniuk a helyes választ.

Fejtörő: az emberek mindössze 2%-ának sikerül megfejtenie ezt az egyszerű matematikai egyenletet

A fejtörők nagyszerű dolgok, hiszen ezek segítségével mindig megtudhatunk valamit a saját intelligenciánkról, ráadásul folyamatosan fejleszthetjük a képességeinket általuk.

Ahhoz, hogy az agyunk minél tovább élénk és fiatal maradjon, és elkerüljük az idős korban jelentkező kognitív képességeket érintő problémákat, nagyon fontos, hogy állandóan edzésben tartsuk az agyunkat.

Manapság már az interneten is egyre több logikai feladványt találunk, és egyesek szinte futótűzként terjednek a világhálón. Most egy ilyen rendkívül népszerű feladványt mutatunk be. Lehet, hogy a matematika soha nem tartozott a kedvenc tantárgyaid közé és az is könnyen meglehet, hogy számos matematikai feladvánnyal meggyűlt már a bajod, de ezek gyakran sokkal egyszerűbbek, mint gondolnád, az egész egyszerű logika kérdése.

Azt mondják ugyan, hogy ennek a feladványnak a megfejtését mindössze az emberek 2%-a találja meg, de vajon valóban ilyen nehéz lenne a feladat? Nos, vess rá egy pillantást, és próbáld meg ezt eldönteni te magad.

A feladványhoz elvileg időkorlát is tartozik, vagyis az lenne a legjobb, ha 15 másodperc alatt sikerülne megfejtened, de ha mégsem menne, ne csüggedj, megmutatjuk a megoldást.

A helyes válasz: 2. Ha nem erre az eredményre jutottál, megmutatjuk milyen logika szerint kellett volna eljárnod.

Először is, fel kell ismernünk, hogy az első két sor nem tartozik az egyenlethez, hiszen ezek végén nem található semmilyen műveleti jel, így csak az utolsó sort kell figyelembe venni.

Ezután már csak a műveletek sorrendjét kell figyelembe venni, tehát előbb a magasabb rendű műveleteket (ebben az esetben a szorzást) kell elvégezni, csak ezután az összeadást. Tehát az egyenlet megoldása a következő:

1+1×0+1=?

1+0+1=2

Ilyen egyszerű! Nos, neked sikerült?