Felejtsd el a tizstítószereket! Csak erre az egy anyagra van szükséged!

Megkönnyíti a mosást, mosogatást, takarítást, de még a hajmosást is, mivel használata rendkívül egyszerű. Ám azok számára, akik még csak most találkoznak először ezzel az anyaggal, bemutatjuk, hogyan alkalmazzuk, hogy a lehető legjobb tisztítóhatást érjük el.

Sokan és egyre többen érdeklődnek a mai világban a vegyszer nélküli mosás iránt. Ennek a legfőbb okai a környezetszennyezés túlzó mértéke és az egyre több allergiás megbetegedés. A legjobb módja a környezetkímélő és hatékony mosásnak pedig az, ha mosószódával tisztítjuk a ruháinkat. Alkalmazzuk ezt a szert akkor is, ha kézzel, illetve, ha géppel mosunk. Emellett a mosószódaként ismert nátrium-karbonát a mosogatásra és az általános tisztításra is kiválóan alkalmas. Használata pedig végtelenül egyszerű.

Három evőkanálnyi mosószódát egy liter vízben fel kell oldani, ezáltal egy olyan oldatot, koncentrátumot kapunk, amivel még a legzsírosabb felületeket is megtisztíthatjuk. Az erősen szennyezett textileket, szöveteket, szivacsokat és törlőruhákat is beáztathatjuk ebbe az oldatba, hogy megkönnyítsük magát a mosási folyamatot.

A hagyományos mosás során a szokásos mosóporadag felét bátran helyettesítsük mosószódával és így csodásan tiszta, makulátlan ruhákat kaphatunk. Ha fehér ruhákat szeretnénk mosni, akkor elegendő csak mosószódát használni és a textíliák újra hófehérek lesznek. Ezenkívül a mosószóda természetes vízlágyítóként is működik, ha kis mennyiségben a mosóporhoz adagoljuk.

Ezzel a természetes szódával mosogathatunk is, egy evőkanál mosószóda öt liter vízben való feloldásával előállíthatjuk az edényeknek megfelelő erősségű koncentrátumot.

A mosószóda nemcsak tisztításra, hanem tisztálkodásra is kiválóan alkalmas. Kéz-és hajmosás során kis mennyiséget oldjunk fel öt liter vízben. Az elkészített nátrium karbonát oldata nem habzik, mégis hatékonyan tisztítja meg a bőrt; kellemes, tiszta illatot hagyva maga után.

Miért használjunk mosószódát?

Lágyítja a vizet:
Ezáltal a mosópor valóban hatékonyan tisztít (köztudott, hogy a kemény vízben nehezen oldódik a mosópor.

Tisztít:
Erősen szennyezett ruhák mosására kiválóan alkalmas, általános tisztítónak is használható.

Zsíroldó:
Nem csak a mindennapi szennyeződéseket, hanem a makacs zsírfoltokat is eltüntethetjük a textíliákról és a konyhai felületekről egyaránt.