Fiatal üzletember hajléktalannak öltözik és meglátogatja menyasszonyát egy héttel az esküvő előtt

Egy fiatal üzletember gyanítja, hogy élete szerelme nem az, akinek hiszi. Ezért leveti drága öltönyét, rongyos ruhát vesz fel, és egy héttel az esküvő előtt meglepetésszerűen meglátogatja a nőt, hogy próbára tegye.

Jacknek olyan élete volt, amit a legtöbb ember “tökéletes életnek” nevezne. Ezüstkanállal született, vonzó arcvonásokkal, és a város egyik legkapósabb agglegénye volt.

A fiatalember azonban épp az ellenkezője volt annak, amit az emberek gondoltak róla. Gazdagsága ellenére szerény, szorgalmas ember volt, aki a munkájának élt. A Jack tulajdonában lévő üzlet az ő kemény munkájának eredménye volt.

Az üzleti iskolában kitűnő tanuló volt, és mire lediplomázott, már saját cége volt. És mindezt egyedül csinálta.

Alan úr és Alan asszony nyilvánvalóan büszkék voltak szorgalmas fiukra, de aggódtak, hogy túl komolyan veszi a munkáját, és lemarad a szerelmi életéről. Egészen addig, amíg Jack be nem mutatta nekik élete szerelmét, Biancát.

Amikor mindannyian összegyűltek vacsorára Alanék hatalmas házában, először találkoztak Biancával, Mrs. Alan nem tudta abbahagyni a csodálatot a fia és a szerelme iránt.

“Tökéletesen illik a fiunkhoz, drágám!” – suttogta férjének. “Megvan benne az összhang, és csodaszép!”

“Nos, ő az én fiam – mondta Alan úr büszkén. “Ő mindig csak a legjobbat választaná! Elvégre még az apja is a világ legszebb nőjét választotta!”

“Hagyd abba!” – suttogta a férjének, elpirulva. “A gyerekek még meghallják.”

“Nem mintha bármi rosszat mondtam volna, drágám” – válaszolta a férfi kacsintva, és Alan asszony arca kipirult a férje bókjától.

Összességében a vacsora kellemes estét hozott, és Jack szülei imádták Biancát. Sikeres tervező volt, okos és fiatal, és nagyon nagylelkű. Lenyűgözte őket, amikor megtudták, hogy hisz a társadalomnak való adakozásban, és számos jótékonysági tevékenységben vett részt.

“Tekintsd Jack apját és engem a szüleidnek, édesem” – mondta neki Mrs. Alan, mielőtt elment. “Nem kell többé úgy érezned, hogy nincs családod. MI vagyunk a családod.”

Bianca elmondta Alanéknak, hogy árva volt, és az idősebb házaspár szörnyen érezte magát, hogy a fiatal nő sosem nőtt fel szerető otthonban, ezért szerettek volna biztosítani neki egyet. Úgy döntöttek, hogy tárt karokkal fogadják őt.

De vajon megérdemelte-e Bianca ezt a szeretetet? Jack titokban bizonytalan volt ezzel kapcsolatban. Nem is lett volna így, ha nem lett volna egy romantikus vacsora a város legjobb francia éttermében, amely során először pillantotta meg Bianca igazi személyiségét.

“Takarodj innen a pokolba!” – sziszegte egy hajléktalannak, aki a kocsija ajtajához közeledett, és pénzért könyörgött, amikor Bianca a vacsora után a kocsihoz sétált.

“Kérem, adjon nekem valamit” – mondta a szegény férfi. “Napok óta nem ettem semmit. Kérem, legyen kegyes, és Isten megjutalmazza!”

“Azt hiszem, Isten úgyis megáldott!” – kiáltotta a lány, miközben félrelökte a hajléktalant, és beült az autójába. A szegény férfi, aki Bianca lökésétől elesett, könnyes szemmel felállt, és elsétált.

Miközben mindez történt, Jack még mindig az étteremben volt, és egy barátjával beszélgetett, akivel összefutott. Bianca szerencsétlenségére látta, mi történt aznap, és valami nagyon furcsának érezte a lányt.

“Jól vagy, kicsim?” – érdeklődött, miközben beült a kocsiba.

“Igen, jól vagyok” – mondta a lány széles mosollyal. “Miért?”

“Semmi” – mondta, mosolyt színlelve. Bianca úgy tett, mintha mi sem történt volna, miközben Jack egyértelműen látta, hogyan viselkedik szegény férfival szemben. Egy nő, aki jótékonykodott, soha nem bánna így a rászorulókkal. Bianca csak megjátszotta az egészet?

Ettől a naptól kezdve Jack gyanakodni kezdett Biancára. Soha nem vette a fáradtságot, hogy sokat kérdezősködjön az életéről, miután a lány azt mondta neki, hogy nem szeret róla beszélni, de ideje volt kiderítenie, ki is ő valójában.

Ezért Jack megkérte a titkárnőjét, hogy ellenőrizze a lány hátterét, és az eredmények eléggé megrázták Jacket.

“Alan úr, biztos, hogy ezt látni szeretné?” – kérdezte a titkárnője, miközben egy borítékot tett az asztalra. “Azt javaslom, hogy közvetlenül vele beszélje meg a dolgokat.”

“Ha ez a helyzet, Mr. Hilton” – mondta Alan – “akkor határozottan szeretném látni, mit tud a leendő feleségemről”.

Jack kinyitotta a borítékot, és nagyot nyelt. A menyasszonya minden volt, amit eddig nem gondolt róla. Egy szélhámos, csaló és háromszorosan elvált nő. Azonnal becsukta a boríték fedelét, és felsóhajtott.

“Köszönöm a kemény munkáját, Hilton úr – mondta nehéz szívvel. “A többiről majd én gondoskodom.”

Miután Hilton úr elhagyta az irodáját, Jack elsírta magát. Teljes szívéből szerette Biancát. Úgy gondolta, hogy ő “az igazi”, ezért siettette az esküvői előkészületeket, és a nagy napig már csak két hét volt hátra.

A meghívók készen voltak, az esküvői termet lefoglalták, és a ruháikról a következő héten döntenek. A nagyszabású esküvőre, amelyet a város legpazarabb termében tartottak volna, mintegy 3000 embert hívtak meg, de Jacknek hirtelen más járt a fejében. Próbára akarta tenni a lányt. Adni akart neki egy esélyt, hogy bebizonyítsa, hogy minden, amit most már tudott róla, téves.

Ezért egy héttel az esküvő előtt a fiatal üzletember levetette drága öltönyét egy rongyos zakó, egy szakadt farmer és egy műszakáll kedvéért, és miután meggyőződött róla, hogy külseje hajléktalannak állja a sarat, úgy döntött, hogy meglátogatja a menyasszonya házát.

Amikor Jack megérkezett, egy régi, szakadt kartonlapokkal tömött kocsit húzva, az ajtóban egy fintorgó Bianca fogadta, és kedvesen elmosolyodott, mert tudta, hogy a lány bedőlt a csapdának. A nő nem ismerte fel a férfit.

“Kérem, segítsen nekem, asszonyom – könyörgött. “Azért kopogtatok, hogy pénzt gyűjtsek szegény édesanyám műtétjére. Ön kedves hölgynek tűnik. Kérem, segítsen nekem!”

“Egy micsoda?” – nevetett a nő. “Egy kedves hölgy? Nem vagyok olyan bolond, hogy bedőljek a hízelgésednek! Én nem segítek az olyan koldusoknak, mint maga! KIFELÉ!”

“De olyan nagyszerű dolgokat hallottam önről, asszonyom” – könyörgött tovább. “Ön olyan sokat adományoz jótékony célokra. A szomszédai azt mondták, hogy ön egy nagylelkű asszony. Megtudhatnám, miért ilyen rideg velem szemben?”

“Nézze, uram – mondta a nő gorombán. “Én nem jótékonykodom! Az csak a látszat kedvéért van. Csak jó hírnevet kellett szereznem magamnak, ennyi az egész. Most pedig tűnjön el, és soha többé ne kopogtasson ezen az ajtón segítségért! SOHA TÖBBÉ!”

Ezen a ponton Bianca hazugságmaszkja lehullott, és Jack pontosan tudta, mi lesz a következő lépése.

“Nos, asszonyom – mondta, miközben levette a szakállát. “Nem hiszem, hogy folytathatjuk ezt a kapcsolatot. Csak meg akartam adni magának egy kis ízelítőt a saját erejéből, és azt hiszem, jó munkát végeztem, nem igaz? Becsaptalak, ahogy te is becsaptál engem.”

“Jack?” Bianca hitetlenkedve tágra nyílt szemmel nézett. “Kicsim, mi volt ez? Ugye csak vicceltél? Nézd, tudom, hogy te voltál. Már az elejétől fogva tudtam, szóval csak játszottam!”

Jack felnevetett. “Vége van, Anne! Nem hiszem el, hogy belezúgtam egy ilyen emberbe, mint te! Majd én gondoskodom róla, hogy megfizess azért, amit tettél.”

Végül Jack kihívta a zsarukat Biancára, akinek az igazi neve Anne volt, és elfogták. Azóta három év telt el, és a nő soha többé nem bukkant fel az életében.

Röviddel azután, hogy szakított Biancával, rátalált az igaz szerelemre, és imádott feleségével és imádnivaló gyermekeivel éli álmai életét. Még mindig hálás azért, hogy aznap véletlenül meglátta, ahogy Biance sértegeti szegényt, és megmentette az életét attól, hogy tönkremenjen.

Jack boldog családapa és kis ikerlányainak apukája.

Röviddel azután, hogy szakított Biancával, rátalált az igaz szerelemre, és imádott feleségével és imádnivaló gyermekeivel éli álmai életét. Még mindig hálás azért, hogy aznap véletlenül meglátta, ahogy Biance sértegeti szegényt, és megmentette az életét attól, hogy tönkremenjen.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

A hazugságnak és a megtévesztésnek lehet, hogy van jelenük, de jövőjük nincs. Bianca/Anne legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer kiderül a valódi kiléte, de a karma utolérte, és ezúttal nem tudott elmenekülni.

A szerelem nem lehet elhamarkodott, és egy kapcsolatban nincs helye a hazugságnak. Jack elsiette a kapcsolatot, meg volt győződve arról, hogy Bianca/Anne a tökéletes választás számára, csak hogy később rájöjjön, hogy egy hamis, mesterkélt kapcsolatba keveredett. Szerencsére képes volt megtalálni a kiutat belőle.