Furcsán viselkedett a kutyája, később a gazdájánál rákot diagnosztizáltak

Furcsán viselkedett a kutyája, később a gazdájánál rákot diagnosztizáltak

A kutyus furán viselkedett, és később a gazdájánál rákot diagnosztizáltak!

A háziállatok annyira összhangban élnek az emberrel, hogy sokszor hamarabb észreveszik, ha valami betegséggel küzdenek, mint maga az érintett. Sok esetben megtörtént már, hogy a kutya vagy a macska “jelzett”, ha a gazdinál valamilyen betegséget észlelt.

Brenda Richards Yorkshire terrierje, Cleo furcsa viselkedésével hívta fel a gazdi figyelmét arra, hogy valami nincs rendben az egészségügyi állapotával. Így mentette meg a 78 éves nő életét!

Az apró termetű kutyát Brenda rendszeresen ölbe vitte fel a lépcsőn. Egyik este, amikor lefeküdni mentek, Cleo nagyon furán viselkedett, ütögette, karmolta Brenda mellkasát. A gazdi miután letette a kutyust, megtapogatta a mellkasát, hogy lássa, nem-e karmolta meg túlságosan Cleo, azonban kisebb csomókat tapintott ki az adott területen.

Brenda önkéntesként dolgozott a Royal Derby Kórházban, ezért rögtön az ügyeletre ment, és mammográfiás vizsgálatot kért. A biopszia után kiderült, hogy a csomó a mellében sajnos rosszindulatú.

“Megpróbált jelezni nekem. A kis kutyusom, Cleo minden kétséget kizáróan megtalálta a csomót a mellemben, és megmentette az életemet” – mondta Brenda.

A következő egy évben Brenda csontvelő átültetésen, kemoterápiás és sugárkezelésen esett át.

A 78 éves dédnagymama mostanra szerencsére jól van, és igazán boldog, hogy az ő csodálatos kutyája megmentette az életét.