Futótűzként terjed az interneten a román kórus által előadott magyar himnusz

A “Madrigal – Marin Constantin” Nemzeti Kamarakórus, amelyet Románia és Európa egyik legismertebb kórusának tartanak, a közelmúltban elénekelte a magyar himnuszt. Az eseményre október 23-a kapcsán került sor, a róla készült videó pedig futótűzként terjed.

Futótűzként terjed a román Madrigal kamarakórus előadása, amelyben a magyar himnuszt adják elő. A felvétel a kórus kulturális diplomáciai programjának – “Európai nemzeti himnuszok” – része. A október 23-a alkalmából került fel a YouTube-ra, ahonnan hamarosan futótűzként kezdett el terjedni.

“Boldog születésnapot azoknak, akik magyarnak érzik magukat és tisztelik a többi nemzetet. A normalitás és a megértés aktusa. Emberi testvériség” – írta egy felhasználó a Facebookon.

“Köszönjük a Madrigal kórusnak, szeretettel minden románnak, aki megérti, hogy a történelmi örvényben, amelyben találjuk magunkat, az idő parancsa azt mondja, hogy szolidárisnak kell lennünk, valóban, mert csak együtt lehet biztosabb jövőnk!” – írta egy másik.

“A Madrigal kórus nem elvetendő mind az európai koncepció, mind a kultúra, mind az interpretáció megvalósítható minősége tekintetében” – mutatott rá egy személy, míg egy másik azt írta: “Gratulálok! Követendő példa!”.