Géniusz volt, aki rájött! Néhány babérlevelet tett a ház minden fontosabb zugába, és végleg megszűnt egy nagy gondja, ami évekig megkeserítette az életét!

A csótányok nemcsak csúnyák, és ijesztőek, de akár egészségügyi szempontból is veszélyesek lehetnek! Ha megjelennek a lakásunkban, igen nehéz tőlük megszabadulni. A legdrasztikusabb megoldás a viszonylag drága, ráadásul az egészségre is potenciális veszélyt jelentő kémiai irtás!

Ha erre még nem szeretnénk rászánni magunkat, van pár otthoni megoldás, amely segíthet megszabadulni a gusztustalan kis kártevőktől!

1.) Ilyen a babérlevél, amely összezúzva, és a csótány fészkek közelébe szórva kiválóan alkalmas arra, hogy elriassza ezeket a rovarokat a lakásunkból!

2.) A csótányok szaporodását megelőzi, vagy legalábbis lassítja, amennyiben rendszeresen takarítunk, porszívózunk, a porzsákot rendszeresen cseréljük, a szemetet pedig legkésőbb minden második nap levisszük. A mosatlan felhalmozása, valamint a szemét sokáig való tartogatása kedvez a rovarok szaporodásának, lárváik kikelésének.

4.) Sem egészségünkre sem pedig a környezetre nem káros megoldás, hogyha egy vattadarabra hat csepp levendula olajat cseppentünk, és ezzel bedörzsöljük azokat a területeket, ahol a legtöbbször látjuk a csótányokat. Ugyanez működik ecettel is!

4.) Megint egy másik megoldás, amikor cukrot és szódabikarbónát összekeverünk, és ezzel beszórjuk a csótányok által érintett területeket! Miután ezt a szert a csótány megette, egy idő után annyira felpuffad, hogy elpusztul.

5.) Ha jobban hiszünk a kémiai megoldásokban, a boltban is kapható egyes rovarirtó-szereket, rovar csapdákat, mérgező csalikat házilag is alkalmazhatjuk, azonban mindig figyeljünk oda a használati utasítás maradéktalan betartására!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!