Házi mosogatószer készítés könnyen

Tudtad, hogy a mosogatószer miatt rengeteg kisgyermek kerül kórházba? Próbálják felderíteni az őket körülvevő dolgokat és ez is köztük van amit előszeretettel próbálnak ki úgy, hogy a szájukba nyomják vagy a kezükbe ami a szemükbve kerül. Nagyon nagy kárt tud okozni ez egy egészen pici kisgyereknél és korházi dolgozók elmondása szerint nagyon sokszor találkoznak ilyen esetekkel, hiszen a gyerek kíváncsi a mosogatószernek meg mindannyian tudjuk, hogy mennyire finom illata van.

Ha te is kipróbálod ezt a házi készítésű mosogatószert nem kell többet aggódnod afelől, hogy rossz kezekbe kerülne.

Ez a házi készítésű zsíroldószer tökéletesen eltávolít minden szennyeződést az edényekről, a profi háziasszonyok egyik legjobb barátja a konyhában. Manapság egyre nagyobb figyelmet szentelünk arra, hogy környezetbarát megoldásokat válasszunk. Ez is egy tökéletes megoldás.

Készítsd el ezt a házi készítésű környezetbarát mosogatószert.

5 hozzávalóra lesz csak szükséged.

  • 1 evőkanál illóolaj (érdemes kókuszt vagy levendulát választani, ezek hidratálják a kezünket és citrusos illóalajat ha szeretnénk, hogy frissitő illata is legyen)
  • ½ meleg desztillált víz
  • 2 teskanál só
  • ½ csésze ecet
  • ½ csésze gél állagó természetes összetevőkből készített gél szappan

Így készítsd el: Keverd össze a vizet és az ecetet egy közepes méretű tálba. Ehhez add hozzá a szappannak a felét és keverd hozzá az illóolajokat. Addig keverd ezeket míg teljesen egy állagú lesz. A sót akkor add hozzá, ha úgy gondolod, hogy ez a massza nem elég gél állagú. Öntsd az általad elkészített mosogatószert egy adagolóba és már kezdheted is a mosogatás vele.

Ez az egyszerűen elkészíthető mosogatószert sokkal olcsóbb mintha a boltban vásárolnád meg a mosogatószereket ls azokkal szemben ez a bőrödet is hidratálja és a környezetet sem szennyezi.