Hogy választja ki a lélek a családot, ahová születik, és miért teszi ezt

Lelkünk nem véletlenszerűen választja ki a szülőket és a családot, ahová belép, hanem annak karmikus feladatai és addigi története alapján. Annak a családnak, ahová a lélek belép, feladataiban, kötelezettségeiben a lehető legnagyobb mértékben meg kell egyeznie az egyén személyes sorsával.

A kiválasztott család segíti az egyén lelkét mind az általános, generációs feladatok, mind a lélek egyéni feladatainak teljesítésében. Ehhez pedig sok befektetésre, energiára, erőforrásra és befolyásra van szükség a család részéről.

Figyeljük ezt meg egy példán keresztül. Egy lélek azzal a feladattal érkezik egy adott családba, hogy megfizessen bizonyos korábbi karmikus adósságokat.

Például, ha valaki egy előző életében visszaélt a hatalmával, és sok ártatlan életnek vetett véget. De a nemzetségen belül is sok karmikus adósság halmozódott fel – például néhány generációval korábban az illető ősei nagy számban öltek meg ártatlan embereket egy háborúban.

Ez a lélek most megszületik Péter és Mária családjába, akiknek az ősei szintén sok ártatlan haláláért és könnyeiért felelősek. Pétert behívták katonának, és elment a háborúba, miközben Mária terhes volt, majd nyomtalanul eltűnt. Mária meg akarta szakítani a terhességet, és a családjának közbe kellett lépnie, és befolyást kellett gyakorolniuk rá, hogy ez ne történhessen meg.

Amikor a kisfiuk megszületett, Péter még hadifogoly volt, de amikor a háború véget ért, hazatért. Ekkor a család egy nagyvárosba költözött – bár eredetileg a messzi északra készültek, de a család ismét hatással volt rájuk a döntéshozatalban.

Mindezt azért, hogy a gyerek felnőhessen, és egy nagyvárosban tanulhasson, hogy később híres sebész váljon belőle, aki életek ezreit menti majd meg.

Ezáltal ennek a férfinak a lelke két feladatot is teljesített: megtisztította a nemzetségét a negatív karmától, ugyanakkor a saját adósságát is lerótta, energetikai szempontból növekedett, új tapasztalatokat szerzett mind önmaga, mind a családja számára. De mindez lehetetlen lett volna anélkül az eseménysorozat nélkül, amit a család hozott létre, anélkül a védelem nélkül, amit ennek a léleknek és minden ősének nyújtottak.

Ezek a megoldásra váró problémák, karmikus örökségek nem olyan terhet jelentenek, amik lehúznak, sokkal inkább egy lehetőséget, hogy teljesítsük ezeket a feladatokat, mind a családi egység, mind az egyén lelke szempontjából.

Lényegében, mielőtt testet öltene, minden emberi lélek egyfajta szerződést köt egy nemzettséggel, ahová tartozni fog abban az életben. Ezt néha maga a nemzetség kezdeményezi. És hogy miért? Ha az adott nemzetségnek még van valamilyen karmikus adóssága, szövetséget köthet egy bölcsebb lélekkel, aki segíthet a megtisztulásban, gyógyulásban.

Ha nem érted, a lelked miért választotta éppen azt a családot, amibe beleszülettél, tedd fel magadnak a következő kérdést: Mi hiányozna a jelenlegi tudásodból és tapasztalatodból, ha nem ezeknek a bizonyos lelkeknek, ezeknek a szülőknek, rokonoknak a körében születsz meg?

Mindig van valamilyen értelme azoknak a megpróbáltatásoknak, amelyeken szeretteiddel együtt keresztülmész. A rokonaid megtaníthatnak neked különböző leckéket az életről, és cserébe te is felkínálhatsz nekik néhány leckét, amit érdemes megtanulniuk. Ez lényegében egy olyan szerződés, ami még a születésed előtt megköttetett, és egyetlen meghatározott célja van: a lelkek fejlődése.