Hogyan keltsük életre a tönkrement orchideákat?

Nálad is előfordult már, hogy a csodálatos orchideád elszáradt, tönkrement? A Happiness Garden csatorna megmutatja nekünk, mit lehet kezdeni ezekkel a növényekkel. A videó készítői ismertetnek egy módszert, mellyel újra lehet éleszteni a tönkrement orchideákat.

Első lépésként az elszáradt részeket, leveleket és a gyökérzet azon részeit, melyek már nem élnek, el kell távolítani. A levágott törzsnél érdemes gyertyaviasszal a vágások helyét lezárni, hogy a víz ne tudon kárt okozni a növénynek.

Készítsünk egy oldatot 2 teáskanál fahéj és 1 liter forróvíz felhasználásával. Az oldatot tegyük befőttesüvegbe, és zárjuk le, míg a víz kihül. Kihülés után szűrjük le a vizet és az orchideát tegyük bele ebbe a szűrt folyadékba 30 percre.

A megmaradt oldatot se dobjuk ki, hiszen tökéletes védőszer a többi orchideánknak tetvek és gombák elllen, szóval tegyük bele egy permetezőbe és permetezzük le vele a többi orchideát! A növényt ültessük orchidea földbe, tegyünk rá száraz mohát és tegyük hűvös jó világos helyre 7 napra.

7 nap után permetezzük meg vizzel, hogy a moha nedves legyen. Takarjük le egy átlátszó edénnyel, mely lyukacsos, és várjunk 3 hetet, hogy az orchideánk újra életre kelljen. Hérom hét múlva az első rügyek megjelennek. Ezt követően öt naponta, permetezzük vizzel. Várhatóan 2 hónap múlva az orchideánk 2 -3 levelet fog mutatni és új gyökereket is hajt.

Az alábbi videóban nyomon követheted lépésről lépésre a folyamatot! Persze arra, hogy neked is hasonló sikered lesz, nem tudunk garanciát adni!