Idős férfi megy meglátogatni a lányát a 80. születésnapjára, a lány nem engedi be a házába – A nap története

Oliver meglátogatta lányát, Ashley-t, aki néhány állammal arrébb lakott, de a lány az ajtóban elküldte őt. Megszakadt a szíve, de valaki különleges várta őt otthon.

A 80. születésnapján Oliver korán elrepült New Jerseyből a floridai Orlandóba. Alig várta, hogy láthassa lányát, Ashley-t, annak férjét és gyermekeiket, akiket felesége több mint öt évvel ezelőtti halála óta nem látott.

Az idősebb férfi izgatottan várta, ahogy a lánya ajtajához lépett. Még túl korán volt, de nem tudott tovább várni, és becsengetett. Remélhetőleg, mivel szombat volt, nem bánják, ha megszakítják az alvást, és vele töltik az időt. Olivérnek azonban még többször is csengetnie kellett, mire valaki végre felkapcsolta odabent a villanyt.

“Oké, oké… ki van odakint?” Mondta Ashley, miközben becsapta az ajtót.

“Szia, drágám!” Oliver felujjongott, és megpróbálta kinyújtani a karját egy ölelésre. De már egy csomó dolgot cipelt. Bár születésnapja volt, mindenkinek vett ajándékot, és alig várta, hogy emlékeket szerezzen velük.

Ne értsd félre! Oliver nem volt egyedül New Jerseyben. A másik lánya, Betty néhány saroknyira lakott, és ő volt a legédesebb nő a világon. A férje, Tom is őrülten kedves volt, de mindkettőjüknek munkahelyi eseményei voltak ezen a hétvégén, és nem volt idejük vele tölteni a születésnapját. Oliver örömmel készített más terveket, és inkább Ashley-t lepte meg.

És a nő valóban meglepettnek tűnt, de nem abból az okból, amiért Oliver remélte. “Apa, mit keresel itt? És ilyen korán? Felébreszted a gyerekeimet” – mondta mogorva tekintettel.

“Édesem, meg akartalak lepni titeket a hétvégén, és úgy gondoltam, hogy beugrom” – magyarázta Oliver.

“Hívnod kellett volna – mormolta Ashley, keresztbe fonta a karját, és még mindig nem hívta be az apját a házba.

“Hát, igen. Sajnálom, hogy nem hívtalak, de attól még jól érezhetjük magunkat” – folytatta Oliver, és a mosolya a lány viselkedése miatt elhalványult.

“Sajnálom. Mindannyian el vagyunk havazva ezen a hétvégén. A férjemnek munkahelyi dolgai vannak, a gyerekeknek pedig mindenkinek rendezvényei, előadásai, iskolai dolgai stb.”

“Szombat van.”

“Tudom, de az összes iskolán kívüli programjuk minden időmet elveszi. Nincs rá időnk. Figyelj, miért nem mész vissza és hívsz fel legközelebb. Majd elintézünk valamit” – jelentette ki Ashley, és becsukta az ajtót, Oliver pedig sokkos állapotban maradt kint.

Nem tudta, mit tegyen, de mindent, amit vásárolt, letett a lány verandájára, és elindult. Séta közben az Ashleyvel való kapcsolatára gondolt az évek során. Nem volt titok, hogy valamiért nem állt olyan közel hozzá vagy néhai feleségéhez, Clarához. Betty sokkal inkább apuci és anyuci lánya volt. De ennek talán egy különleges oka lehetett: örökbe fogadták.

Oliver és Clara 25 évesen házasodtak össze, és nagyon sokáig próbálkoztak a gyermekvállalással. De 40 évesen úgy döntöttek, hogy örökbe fogadnak, és meglepetésszerűen teherbe estek. Ashley születése után majdnem két évvel a szomszédaik meghaltak egy szörnyű lakástűzben, és nekik is volt egy kislányuk, Betty, aki túlélte. Ezért úgy döntöttek, hogy örökbe fogadják őt. Soha nem mondták el Betty-nek és Ashley-nek az igazságot, de Oliver mindig úgy gondolta, hogy ösztönösen tudják.

Bár majdnem egyidősek voltak, a lányok sosem jöttek ki egymással. Borzalmasan veszekedtek, bármit is tett Oliver és Clara. A terápia nem használt, a kötődésre szánt idő hasztalan volt, és végül Ashley könyörgött nekik, hogy hagyják abba. Soha nem értették, miért ilyen a lány. Amikor betöltötte a tizennyolcadik életévét, elment főiskolára, és alig néhányszor hívta fel kéthavonta.

Közben Betty otthon maradt, és egy közeli főiskolára járt. De még akkor is, amikor elköltözött, mindig beugrott vacsorára, és soha nem volt messze. Amikor elmondta Olivérnek, hogy idén nem érnek rá, úgy gondolta, hogy Ashley-vel találkozni tökéletes lenne. De a lány nyilvánvalóan nem értett egyet, és az, hogy becsukta az ajtót a férfi előtt, szívszorító volt.

Olivérnek azonban tovább kellett lépnie. Öreg ember volt, és nem volt szüksége senkire, hogy megünnepelje a születésnapját. Ideje volt hazamenni.

Szerencsére a hétfői járatát még aznap délutánra tudta átütemezni, és még aznap haza is ért. Amikor leszállt a taxiról a háza előtt, látta, hogy az ajtaja kinyílik, és Betty ott állt előtte.

“APA! Végre itt vagy! Mégis hol voltál? Olyan régóta vártunk!” – kiáltott fel hatalmas mosollyal. Aztán Olivér meglátta, hogy a férje, Tom egy nagy, égő gyertyákkal teli születésnapi tortával jön ki. Mindketten énekelni kezdték a Boldog születésnapot, és Oliver nem tudta megállni, hogy ne mosolyogjon. A szívfájdalom után, amit a másik lánya épp most hozott, ez jelentős balzsam volt a lelkére.

Amikor befejezték, elfújta a gyertyákat, és mindannyian megölelték egymást. “Köszönöm, Betty. Soha nem bántál velem úgy, mintha csak egy második gondolat lennék. El sem hiszem, hogy a fogadott lányom vagy” – mondta Oliver, miközben elhúzódott a lányától. Aztán amikor rájött, hogy mit mondott, a szemei pánikszerűen kitágultak.

Bettyre nézett, aki felmosolygott az apjára. “Ne aggódj, apa. Anya mesélt nekem róla, mielőtt évekkel ezelőtt meghalt. De engem soha nem érdekelt. Te neveltél fel. Te vagy az apám. Na, mi az, hogy másodmagaddal kezeltek?” – kérdezte, miközben visszasétáltak a házba.

Oliver mindent elmondott Bettynek és Tomnak, ami Ashleyvel történt, és mindkettőjüket megdöbbentette a reakciója. “Nem tudom, mit tettem, hogy így bánt velem. Tudom, hogy nem voltunk elhanyagolva, de talán, mi voltunk a kivételezettek?” – tűnődött magában.

“Nem tetted, apa. Esküszöm! Mindig ilyen volt. Figyelmet, szeretetet, pénzt, nevelést, terápiát és mindent, amit csak akart, adtál neki. Ugyanúgy bántál vele, mint velem. Ashley egy olyan rejtély, amit talán soha nem fogunk megfejteni” – vigasztalta Betty.

Bólintott, és Tom azt javasolta, hogy játsszunk egy társasjátékot, hogy oldjuk a hangulatot. A nap végére Oliver nagyon jól érezte magát az Ashleyvel való korábbi találkozása ellenére, és őrülten hálás volt, hogy Betty az életében van. Mindkét lányát szerette, de a lelki egészsége érdekében soha többé nem látta Ashley-t.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

A feltétel nélküli szeretetnek is vannak határai. Bár a szülőknek feltétel nélkül kell szeretniük a gyermekeiket, van egy határ. Ashley összetörte Oliver szívét, és ezért soha többé nem látta őt.

Sokféleképpen válhatsz szülővé. Olivérnek és Clarának volt egy biológiai és egy örökbefogadott lánya. Mindkettőt egyformán szerették.