Így mossuk a ruhákat, hogy kevés áramot fogyasszunk

A forró vízben történő ruhamosás széles körben vitatott téma ebben az időszakban. Mindenki szeretné hatékonyan, de ugyanakkor nagy energiafelhasználás nélkül végezni ezt a háztartási tevékenységet, hogy még több pénzt takaríthasson meg a számlák kifizetésén, amelyek az előrejelzések szerint nagyon magasak lesznek a közelgő téli időszakban.

Az alábbiakban eláruljuk, milyen hőmérsékleten érdemes végezni a mosást az áramfogyasztás csökkentése érdekében.

Hogyan csökkenthető a mosógép energiafogyasztása?

Manapság egyre többen keresik a módját annak, hogyan takaríthatnának meg energiát a háztartási gépek esetében. A mosógép sok áramot fogyaszthat, ha nem megfelelően használják. Ennek elkerülése érdekében, először is meg kell győződnünk arról, hogy hatékony-e a mosógépünk.

Jelenleg sok olyan háztartási eszköz van a piacon, amelynek fő célja az energiatakarékosság. Valójában ezek a fajták egy kicsit drágábbak lehetnek, de ha megengedhetünk magunknak egy ilyen mosógépet, idővel az árkülönbség meghozza a várt eredményt.

A kevesebb energiafelhasználás érdekében ajánlatos összegyűjteni a ruhákat, és akkor kimosni, amikor már elegendő ruha van a gép feltöltéshez. Ezzel nemcsak az energiafogyasztást optimalizáljuk, hanem a mosószert is megtakaríthatjuk.

Az ideális hőmérséklet, amelyen az alacsony fogyasztás érdekében a ruhákat érdemes mosni

Nagyon fontos, hogy olyan mosószert válasszunk, amely valóban megfelel számunkra. Ne keressük feltétlenül a legdrágább termékeket, remélve, hogy ezek tisztítják legjobban ki a ruhákat. Ruhamosáskor takarékosan használjuk a mosószert, hiszen ne felejtsük el, hogy a víz és a gép forgó mozgása, felerősíti a mosószer hatását.

Mossuk a ruhaneműt, lehetőleg hideg vízzel, ha a ruhák nem szennyezettek túlságosan. A villamosenergia-fogyasztás csökkentése érdekében a választott hőmérsékletnek 30 Celsius-fok alatt kell lennie.

Ugyanakkor igyekezzünk rövid mosási programokat választani, így a villanyszámla is alacsonyabb költséget fog jelent. A mosási ciklus hosszát igazítsuk a szennyes ruhák tényleges igényeihez. Ha azok nem túl koszosak, akkor az EnergyGO szerint a rövid programokkal nagyon hatékonyan moshatók a ruhák.