Így vedd fel a harcot a meztelen csigák ellen

Alexandrának hatalmas kertje van a nagyrédi családi háza mögött, így a lovak mellett a kertészkedés is az egyik hobbija. Persze a kertészkedés nem csak az örömteli pillanatokról szól, néha bizony bosszankodni is kell miatta. Alexandra és családja alig várta, hogy beköszöntsön az eperszezon, ám náluk is megjelentek a meztelen csigák, amik az összes epret megrágták, megkeserítve ezzel a család életét. Alexandra nem akarta veszni hagyni a saját termesztésű mézédes gyümölcsöt, így akcióba lendül. Meglepetésére csodafegyvert talált a csigák ellen, módszerét a Riposttal is megosztotta.

Alexandra bízik benne, hogy a módszerrel távol tarthatja kertjétől a csigákat / Fotó: olvasói

Olvastam, hogy a meztelen csigák szeretik a búzakorpát, és mivel lótartóként mindig van itthon egy zsákkal, kipróbáltam

— meséli lapunknak Alexandra, aki egy kertészeti csoportból leste el az ötletet, ami hatalmas megdöbbenésére azonnal működött, a csigák szinte rávetették magukat a finom falatokra. Az elv szerint a csigák degeszre eszik magukat búzakorpával, aminek nagyon nagy a vízfelvevő képessége, így kiszárítja majd néhány nap alatt elpusztítja őket. Alexandra első és második este is lefotózta a „csapdát” amiben hemzsegtek a meztelen csigák.

A meztelen csigák képtelen ellenállni a búzakorpának / Fotó: olvasói

„Látszik, hogy fogy a kupac, de a csigák még mindig rengetegen vannak. Ma újra ráetetek, megnézzük fogynak-e már”

— számol be a vegyszermentes kísérletről Alexandra, aki nem szívesen bántja a csigákat, ám már olyan szinten elszaporodtak nála a kártevők, hogy cselekednie kellett. Bár egyelőre csiga tetemet még nem látott, bízik a módszer sikerében.

Ha ez valóban beválik, mindenkinek ajánlom, ugyanis egyrészt természetes, másrészt olcsó. Bármelyik takarmányboltban beszerezhető és egy 25 kilós zsák pár ezer forintba kerül

— vélekedett Alexandra, aki nagyon kíváncsi, hogy milyen eredménnyel zárul a próbaetetés, melyről természetesen azonnal beszámol lapunknak.