Ikreknek adott életet egy 59 éves nő – legidősebb lánya ‘undorítónak tartotta’ az anyja döntését

A New Jersey állambeli Paramusból származó Lauren Cohen már az 50-es éveiben járó családanya volt, amikor 2002-ben megismerkedett egy férfival, aki megváltoztatta az életét.

Cohen, aki egy ügyvédi irodát vezetett, kész volt mindent feladni ezért a férfiért, még akkor is kitartott amellett, hogy jól döntött, amikor a legidősebb lánya és az unokája megszakították vele a kapcsolatot.

Cohen egy táncórán ismerkedett meg Frank Garciával. Annak ellenére, hogy a férfi 20 évvel fiatalabb volt nála, azonnal egymásba szerettek, és a nő nem sokkal később elvált első férjétől, Ray-től, akivel 2 évig voltak házasok.

Cohen kezdetben alig akarta elhinni, hogy Garcia valóban beleszerethet. „Soha nem gondoltam volna, hogy egy ennyivel idősebb nő érdekli őt. Remek táncos volt, ezért egyik este felkértem őt, és igent mondott” – idézte fel a nő a megismerkedésüket.

Még 2002 júliusában összeházasodtak, de Cohen aggódni kezdett a köztük lévő nagy korkülönbség miatt. Attól félt, hogy a szerelme elvesztegeti a legjobb éveit arra, hogy őt ápolja idős korában, és mire valaki mást találhatna, már túl öregnek érzi majd magát. Ugyanakkor azt sem akarta, hogy a férfi miatta kimaradjon az apaság nyújtotta boldogságból.

Elkezdtek utánanézni a mesterséges megtermékenyítésnek, de a nő életkora miatt az orvosok sorra utasították vissza őket. Végül 2004-ben találtak egy klinikát Virginia államban, ahol fogadták őket, de miután négy alkalommal sem jártak sikerrel, ők is lemondtak az esetéről.

Ekkor azonban találtak egy New Jersey-i orvost, aki segített nekik, és 2004 decemberében megszületett első közös lányuk, Raquel.

Még egy év sem telt el Raquel születése óta, amikor Cohen ismét teherbe esett, ezúttal ikrekkel. Gregory és Giselle 2006. május 22-én születtek meg, és ezzel az 59 éves Cohen az Egyesült Államok legidősebb anyukája lett.

„Nem érzem magamat rekordernek. Az ízületi gyulladást leszámítva kiváló formában vagyok” – mesélte ezzel kapcsolatban a People magazinnak. Ezenkívül azt mondta, megkönnyebbült, mivel így a férje már biztosan nem lesz egyedül, ha ő meghalna.

Garcia is nagyon boldog volt, hogy édesapa lehet, és alig várta, hogy felnevelhesse a gyerekeket.

Az új család egyben új életmódot is jelentett, Lauren ugyanis eltökélte, hogy olyan sokáig marad a részese legkisebb gyerekei életének, ameddig csak lehetséges. Ezért komolyan edz és jógázik, és majdnem 100 táplálék-kiegészítőt és gyógyszert szed, hogy biztosan egészséges maradjon.

„Heti 98 tablettát veszek be, gyógyszerek és étrend-kiegészítők keverékét. Remélem, ezek elég sok időt adnak nekem” – mondta, hozzátéve, hogy szeretné látni, ahogy legkisebb gyerekei elvégzik az egyetemet.

Mások azonban nem feltétlenül fogadták jól a döntését, hogy ilyen idős korában gyerekeket vállaljon. Elárulta, hogy gyakran a gyerekek nagymamájának nézték őt, és legidősebb lánya, a 32 éves Renee, valamint unokája, Hannah, is megszakították vele a kapcsolatot. Ennek ellenére az idős édesanya mégis kitartott amellett, hogy jól döntött.