Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra.

Szeretünk hinni benne, hogy mindent meg tudunk tervezni, hogy pontosan tudjuk, mi és mikor történik majd, de az élet nem egészen így működik. Az igazság az, hogy nem irányíthatjuk a sorsunkat – Istenre kell bíznunk magunkat, mert terve van velünk, ezért hagynunk kell, hogy minden a maga idején történjen.

Lehet, hogy találkoztál valakivel, akiről azt gondoltad, a lelki társad lehet, még akkor is, ha volt néhány jel, ami arra utalt, hogy ez nem így van. Végül persze meghiúsult a kapcsolat, hiszen már kezdettől fogva így kellett lennie.

Ne feledd, hogy Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg valóban készen nem állsz erre.

Ha nem vagy elégedett önmagaddal, a jelenlegi életeddel, akkor nyilvánvalóan nem állsz azon a ponton, hogy találkozz a lelki társaddal. Először is dolgoznod kell magadon, javítanod kell az életeden, meg kell tanulnod értékelni önmagadat, és fel kell hagynod azzal, hogy másoktól várod a boldogságot.

Az életed úgy csodálatos, ahogy van. Te önmagadban is teljes vagy, nincs szükséged senkire, aki teljessé tenne – az a személy, aki az életed része lesz, csak még több boldogságot hoz majd.

A lelki társad abban a pillanatban lép majd be az életedbe, amikor megtanulod szeretni önmagadat, és készen állsz arra, hogy egész hátralévő életedben kapcsolatban élj.

Ha még nem sikerült túltenned magadat a korábbi kapcsolataidon, vagy még mindig kísért a múlt, akkor egyértelmű, hogy nem állsz készen egy újabb kapcsolatra, és még túl korai az igaz szerelemre gondolnod. Rendet kell tenned az életedben, le kell zárnod a múltat, és fel kell épülnöd mindabból, ami korábban történt veled, hogy jól érezd magadat a bőrödben, és felkészülj a találkozásra azzal az emberrel, akivel életed hátralévő részét fogod tölteni.

Isten elküldi hozzád ezt az embert, de bíznod kell benne, hinned kell, hogy terve van veled, és mindent a megfelelő időben és módon ad meg neked.

Ne próbálj rákényszeríteni valakit, hogy szeressen, és ne ragadj benne egy kapcsolatban csak azért, hogy ne legyél egyedül. A lelki társad nem lép be az életedbe, ha nem készültél fel igazán a találkozásra. Először meg kell tanulnod egyedül boldognak lenni.

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket: Milyen szeretnél lenni, amikor a lelki társad találkozik veled? Mit szeretnél, milyen legyen akkor az életed?

Gondold át, valóban készen állsz-e arra, hogy feladd a jelenlegi életedet, hogy egy másik emberrel építs új életet, ami örökre szól. Milyen emberrel szeretnél együtt lenni? Milyennek kellene lennie a lelki társadnak?

Ezek a kérdések segítenek jobban megérteni, hogy nem te döntöd el, mikor lépjen be a lelki társad az életedbe, hanem Isten. Nem tudod pontosan kiszámítani, mikor történik meg. Csak annyit tehetsz, hogy megtanulod fejleszteni önmagadat, hogy a legjobb formádban lehess, a többit pedig bízd a sorsra.