„Isten okkal adta nekünk ezeket a lányokat” – 10 órás műtéttel sikerült szétválasztani a sziámi ikreket

„Isten okkal adta nekünk ezeket a lányokat” - 10 órás műtéttel sikerült szétválasztani a sziámi ikreket

A házaspár, akinek sziámi ikreik születtek, arról mesélt, hogy támaszkodtak Istenre az első lépéstől, onnantól kezdve, hogy az ikrek megszülettek, egészen addig a napig, amikor végre sikerült elválasztani őket.

Az összenőtt ikrek, Addy és Lily Altobelli szüleinek fogalmuk sem volt róla, mire számítsanak, amikor közölték velük a félelmetes hírt. De nem engedték, hogy ez megingassa Istenbe vetett hitüket, és továbbra is magasztalják őt, miközben megosztják a világgal csodálatos történetüket.

Maggie és Dom Altobelli kimondhatatlanul boldogok voltak, amikor a terhesség 20. hetében végzett vizsgálaton az orvosok elmondták nekik, hogy ikreket várnak. De ez a boldogság nem tartott sokáig, ugyanis hamarosan közölték velük, hogy az ikrek összenőttek, és egy gyomron osztoznak.

Fotó: Altobelli család

Maggie és Dom elképzelhetetlen érzéseket élt át a hír hallatán. Bár féltek, tudták, hogy ebben a helyzetben is bízniuk kell Istenben.

„Meglepett és sokkolt minket a hír. De úgy gondoltuk, Isten okkal adta nekünk ezeket a lányokat” – mondta Maggie.

A Chicagóban élő házaspár beleegyezett abba, hogy lányaikat a Philadelphiai Gyermekkórházban válasszák szét, ahol az orvosok több tapasztalattal rendelkeztek az összenőtt ikrek szétválasztásában. Hosszú és nehéz út állt előttük, a babáknak számos vizsgálaton kellett átesnie, hogy ellenőrizzék, egyáltalán lehetséges-e a műtét.

Fotó: Altobelli család

Az orvosok azt mondták, nem műtik meg a babákat, ha a szívük is összenőtt, de a szülők szerint Isten gondoskodott róluk, és szerencsére nem ez volt a helyzet. Ennek ellenére az orvosok figyelmeztették a szülőket, hogy a műtét még így is rendkívül kockázatos.

„Azt mondták: „Igen, ez egy kedvező helyzet. De ez még mindig nagyon kockázatos szülés és műtét lesz” – mesélte Maggie.

Maggie és Dom Istenbe vetett hitükbe kapaszkodtak, és a terhesség alatt elkezdték Faith-nek és Hope-nak (hit és remény) nevezni a lányaikat. Maggie a terhesség 34. hetében adott életet az ikreknek, akik rengeteg boldogságot hoztak a szüleik életébe, de már az első naptól kezdve nehézségekkel kellett szembenézniük.

Fotó: Altobelli család

Lily és Addy egy mellkason osztoztak, így amikor Lily, aki valamivel nagyobb volt, zaklatott volt, Addy nehezen kapott levegőt. „Amikor Lily zaklatott lett…ő irányította a légzésüket. Voltak pillanatok, amikor Addy alig kapott levegőt, mert Lilyt felzaklatta valami – magyarázta Maggie.

Végre, nem sokkal azelőtt, hogy betöltötték volna az egy évet, elérkezett a nap, amikor szétválasztották az ikreket. Maggie és Dom, akiket nagyon felkavart már a műtét gondolata is, úgy döntöttek, teljes mértékben Isten akaratára bízzák magukat a babákkal kapcsolatban. Maggie így emlékszik vissza arra a napra: „Nagyon szürreális volt, nagyon érzelmes. Az egész nap nagyon békés volt, és valahogy egyszerűen csak felajánlottuk azt Istennek – így tettünk végig a megtett út során.”

Fotó: Altobelli család

Az, hogy tapasztalt egészségügyi szakemberek vették őket körül, szintén megkönnyítette számukra a helyzetet. Maggie így emlékezett vissza: „Nagyon szerencsések vagyunk, hogy olyan sebészeink voltak, akik tudják, mit csinálnak, és valóban keményen dolgoztak, és úgy törődtek a lányainkkal, mintha a sajátjaik lettek volna.”

A műtét 10 órán át tartott, és az orvosok 2 óránként értesítették a szülőket a fejleményekről.

Amikor a műtét végre véget ért, és a szülők megkapták az örömhírt, hogy sikeres volt, hihetetlenül megkönnyebbültek. „Egyszerűen csak lerogytam a földre. Mindenki sírt, zokogott. Hihetetlen volt az öröm” – idézte fel Maggie.

Az ikreket sikeresen szétválasztották, és további 2 hónapig a kórházban lábadoztak, míg az orvosok végre megadták az engedélyt, hogy hazamehessenek chicagói otthonukba. „Nagyon örülünk, hogy itthon vannak. Egyszerűen elképesztő” – mondta Maggie.

Fotó: Altobelli család

Maggie azt mondja, semmi sem hatja meg őt annyira, mint az, amikor látja, hogy a lányai teljesen átlagos dolgokat csinálnak, például tévét néznek az otthonuk nappalijában.

„A mai napig sírok, amikor azt látom, hogy a lányaim csak ülnek a nappaliban, és a Jégvarázst, vagy valamelyik másik Disney rajzfilmet nézik. Mert ez pontosan az a dolog, amit mindig elképzeltél, és reméltél, és leírhatatlan. Nem tudom elmondani, mennyire csodálatos” – fogalmazott.

Addy és Lily még mindig fizikai, foglalkozási és logopédiai kezelést kapnak, jelenleg tápszondával etetik őket, de már próbálják megtanítani őket az önálló étkezésre, és lépésről lépésre haladnak előre.

„Ez a mi utunk. Sok szempontból nagyon különleges” – magyarázta Maggie Altobelli. „Ezek a lányok hosszú, egészséges életet fognak élni. Csodálatos és hihetetlen, hogy ezt az életet élhetjük.” Forrás